web analytics

Zaak mishandelde fietsster nu in Opsporing Verzocht

De dader van een ernstige mishandeling van een 34-jarige fietster in Roosendaal, in de nacht van zaterdag 26 op zondag september, is nog steeds niet opgepakt. Nadat de zaak al eerder op 19 oktober in Bureau Brabant op Omroep Brabant aan de orde kwam, wordt nu landelijk de hulp van het publiek ingeroepen. Op dinsdag 1 december is het een van de onderwerpen van Opsporing Verzocht op de zender NPO 1.

Een 34-jarige vrouw werd in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 september plotseling door een man van haar fiets geslagen. Dit gebeurde ter hoogte van de Espenberg in Roosendaal. Het slachtoffer raakte buiten bewustzijn en het is onduidelijk wat er verder met haar is gebeurd. Op dinsdag 1 december in Opsporing Verzocht een interview met het slachtoffer en een oproep aan enkele specifieke getuigen om zich te melden.

De vrouw fietste die nacht vanuit het centrum van Roosendaal richting de wijk Tolberg. Nadat ze van haar fiets werd geslagen, raakte ze buiten bewustzijn. Toen ze wakker werd, zag ze haar vermoedelijke belager op een fiets vertrekken richting de Dubbelberg.

Geen beroving
‘Opvallend is dat er niets is weggenomen, dus het lijkt niet om een beroving te gaan. Doordat het slachtoffer enige tijd buiten bewustzijn was, is het onduidelijk wat er met haar is gebeurd. Mogelijk had de dader een seksueel motief. Door de klap had het slachtoffer een opgezwollen wang en oogkas en een bloedende mond. Later bleek dat ze ook zware hersenschudding had opgelopen. Op camerabeelden uit de omgeving zijn mogelijke enkele belangrijke getuigen te zien die getoond zullen worden in Opsporing Verzocht’, aldus de politie.

Eerder
Eerder vorig jaar, op 24 juni 2019, is op bijna dezelfde plek een andere vrouw op een soortgelijke manier aangevallen. De politie wil graag weten of andere mensen rond diezelfde plek ook zo’n nare ervaring hebben gehad, maar daarvan mogelijk nog geen aangifte hebben gedaan.

Dinsdagavond
Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op dinsdag 1 december, rond 20:35 uur op NPO 1. De volgende dag rond 13:30 uur wordt de uitzending herhaald op NPO 2.