web analytics

Wouwseweg: Zo ziet Roosendaals eerste snelfietsstraat er uit

Zo ziet de vernieuwde Wouwseweg in Roosendaal er nu uit. Het is de eerste Roosendaalse snelfietsstraat, waar auto’s weliswaar gedoogd worden, maar die vooral bedoeld is voor (snel)fietsverkeer. De weg wordt het startpunt in Roosendaal voor een snelfietsverbindig tussen Roosendaal en Bergen op Zoom, bekend als de F58.

Aan de Wouwseweg wordt al sinds het begin van het jaar gewerkt. De reconstructie bestaat niet alleen uit een cosmetische aanpassing, ook moest er een nieuwe (gescheiden) riolering de grond in en werden leidingen vernieuwd. Veder kwamen nieuwe parkeervakken en vakken voor ‘groen’. Al met al een enorme klus, die ook voor bewoners een periode met veel geduld betekende. Nu is het eind in zicht.

De weg lijkt nu één groot rood gekleurd fietspad, gescheiden door een strook grijze stenen, waardoor het effect van twee fietspaden ontstaat. De nu doodlopende Wouwseweg wordt straks ‘doorgaand’, maar dan wel alleen voor fietsers en bromfietsers. Auto’s mogen niet door de tunnel die aan het eind van de Wouwseweg komt. Behalve dat fietsers hun weg weg naar Bergen op Zoom kunnen vervolgen, kunnen ze via de Wouwseweg en de tunnel ook naar Designer Outlet Roosendaal (voorheen bekend als Rosada).

Volgens de planning wordt het project in december afgerond. Aansluitend aan het civiele werk worden de plantvakken van groen vootzien.

Zie ook:
❯ 23 maart: Wouwseweg flink op de schop

❯ Facebookgroep Wouwseweg met historie