web analytics

‘Wouwse Plantage Mobiel’ zorgt voor betere mobiliteit dorpsbewoners

Het Bewonersplatform Wouwse Plantage is in 2017 een project gestart om de mobiliteit van de dorpsbewoners te verbeteren. Dit project heeft de naam WP-Mobiel gekregen. Op woensdag 18 april 2018 gaat het project officieel van start.

Met dit project wil het Bewonersplatform de volgende doelen realiseren:

– Voorlichting: er komt een folder om alle mogelijkheden zoals openbaar vervoer, regiotaxi en speciale mogelijkheden voor ouderen op een rijtje te zetten. De vrijwilligers van het huiskamerproject hebben een speciale cursus gevolgd om hiermee te kunnen helpen. Iedereen kan op donderdagochtend bij de Huiskamer in Dorpshuis De Spil terecht voor vragen over de verschillende mogelijkheden.

– WP-Mobiel: dorpsbewoners kunnen via WP-Mobiel tegen een vergoeding vervoer regelen met behulp van vrijwillige chauffeurs uit het dorp. Dit kan zijn voor een afspraak bij een dokter, een bezoek aan een winkel of gewoon een gezellig bezoekje in de buurt.

– WP-Bus: één van de doelen is om via WP-Bus wekelijks een busje te laten rijden naar een vooraf afgesproken bestemming. De deelnemers worden dan opgehaald voor bijvoorbeeld een bezoek aan de weekmarkt of een tuincentrum.

Voorzitter Kees Nouws: ‘We rijden dan ook altijd langs een grote halte van het openbaar vervoer, zodat ook aanvullende bestemmingen mogelijk zijn”. De bestemmingen worden vooraf bekendgemaakt. Hiervoor kan men inschrijven op donderdagochtend bij de vrijwilligers van de huiskamer’.

Programma woensdag 18 april:
09:00 uur: Vertrek eerste rit naar de markt in Wouw vanaf Dorpshuis De Spil aan de Plantagebaan 223
11:00 uur: Terug in Dorshuis De Spil
11:15 uur: Officiële start WP-Mobiel
Tot 12:00 uur: Koffieuurtje

❯ Meer informatie op de website www. wpmobiel.nl