web analytics

Wouw Vocaal houdt open repetitieavond (12 juni)

Het uit dertig leden bestaande dameskoor ‘Wouw Vocaal’ zoekt nieuwe leden en houdt daarom op woensdagavond 12 juni een open repetitieavond in de Schutterij-zaal van café Donkenhof aan de Roosendaalsestraat 61 in Wouw. Belangstellenden kunnen deze avond komen kijken, komen luisteren of komen meezingen.

Het koor heeft inmiddels een aardig verleden. Het bestaat al sinds 2003, aanvankelijk onder de naam ‘Spek en Bonen’. Vorig jaar werd na een zeer geslaagd ‘jubileumconcert’ de naam veranderd in ‘Wouw Vocaal’. Eerder, in 2014, werd al besloten om vanaf dat tijdstip door te gaan als dameskoor, omdat er te weinig mannen- cq basstemmen waren. ‘Wouw Vocaal’ wil overigens niet zeggen dat er alleen leden uit Wouw zijn. Ook uit verschillende plaatsen in de omgeving komen koorleden.

Plezier hebben
‘Plezier hebben in het samen zingen van allerlei mooie en gezellige liedjes in diverse talen en meertalig’ is het uitgangspunt van de leden. Het repertoire bevat onder andere nummers van Abba, The Beatles, The Carpenters en liedjes uit musicals en films, zoals uit The Lion King, Mamma Mia en Grease. Ook is er een kerstrepertoire met oude traditionele én meer recente kerstliedjes.

Piano
Er wordt gezongen met pianobegeleiding of met muziekbanden. Dat gebeurt onder leiding van dirigent Flavio van muziekschool Flavio Pavone uit Oud Gastel. Die dirigeert – naast het werk in de muziekschool – verscheidene koren in Brabant en Zeeland.

Bladmuziek
Bij nieuwe nummers wordt bladmuziek gebruikt, dat is een goede hulp bij het instuderen van de verschillende partijen. ‘Maar bladmuziek kunnen lezen is géén vereiste om lid te kunnen worden’, aldus het bestuur. Geïnteresseerden mogen 3 of 4 maal ‘op proef’ meezingen, daarna beslissen ze zelf én de dirigent én het bestuur of ze lid willen/kunnen worden.

Concerten
Per jaar treedt het koor zo’n 10 tot 15 keer op en daarnaast wordt regelmatig naar een eigen concert met een bepaald thema toegewerkt.

Naast ‘koordiscipline’ is gezelligheid een heel belangrijk punt. Na de woensdagavondrepetitie is er gelegenheid om onder het genot van een drankje gezellig na te praten.

Altijd welkom

Behalve op de open repetitieavond van 12 juni zijn geïnteresseerden ook op andere repetitieavonden welkom. Die beginnen om 20:00 uur, met inloop vanaf 19:30 uur.
Meer info, bijvoorbeeld over eventuele wijzigingen van repetities en hoe men in contact kan komen met het bestuur, is te vinden op de website van het koor.

❯ Website Wouw Vocaal