web analytics

Explosief bij woning aan Stephanusdonk elders tot ontploffing gebracht

UPDATE – Bij een woning aan de Stephanusdonk in Roosendaal is dinsdagavond 6 april een explosief aangetroffen. Het is door de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) veiliggesteld en vernietigd. De rcherche onderzoekt de zaak.

De politie kreeg rond 20.55 uur een melding dat er een verdachte pakketje bij de woning zou zijn geplaatst. Omdat het mogelijk om een explosief zou gaan, werd een aantal woningen ontruimd. Ook kwamen de brandweer en ambulancedienst ter plaatse. Een explosievenverkenner van de politie en de EOD deden onderzoek en stelden het explosief veilig. Dat is verwijderd en op een andere locatie vernietigd.

De recherche doet onderzoek naar de zaak en vraagt getuigen zich te melden. ‘Heeft u even voor 20.55 uur of daarna iets verdachts gezien in de omgeving van de Stephanusdonk? Of woont u in de buurt en heeft u camerabeelden voor ons? Neem dan contact op via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met 0800-7000. U kunt ook een tipformulier invullen. Gebruik daarbij het zaaknummer 2021086457’, zo meldt de politie.

Zie ook:
❯ Buren van huis waar explosief werd gevonden zagen twee mensen wegrennen (Omroep Brabant)