web analytics

Woning aan Lariks half jaar dicht na vondst drugs en wapens

Aan het lijstje woningen dat door burgemeester Jacques Niederer tijdelijk gesloten is na drugsvondsten, is een woning aan de Lariksberg in Roosendaal toegevoegd. De burgemeester nam de maatregel na een inval op 5 april. De woning gaat voor een half jaar dicht.

Op 5 april 2018 trad de drugssquad binnen in de woning. Bij het doorzoeken van de woning werden navolgende drugs aangetroffen: 207 gram hennep, 16 gram crystal meth en 49 XTC pillen.

Naast de verdovende middelen werd er ook wapentuig gevonden. Het ging daarbij om: twee kogelgeweren, een hagel/kogelgeweer, een geluiddemper, 1.108 kogelpatronen, een holster inclusief twee patroonhouders, een boksbeugel en een vlindermes. Tot slot werd er ook beslag gelegd op een contant geldbedrag van € 12.900,-.

De gebeurtenissen zijn voor burgemeester Jacques Niederer aanleiding om de woning voor zes maanden te sluiten. Het voornemen is om de sluiting in te laten gaan op 5 juli 2018.

Burgemeester Jacques Niederer licht zijn besluit als volgt toe: ”We treden consequent op tegen drugs en wapens. Het veiligheidsgevoel van omwonenden staat immers voorop. Om die reden sluit ik deze woning voor een half jaar. Samen met onze eigen drugssquad, de politie, het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst en woningbouwverenigingen blijven we optreden tegen drugs en wapens. Ik roep de inwoners van Roosendaal op om steeds alle drugsactiviteiten te blijven melden, zodat onze drugssquad en de politie snel kunnen ingrijpen”.