web analytics

Wilde Soorten Weekend in Roosendaal met veel excursies (17 en 18 mei )

De natuurverenigingen KNNV en IVN houden vrijdag 17 en zaterdag 18 mei in Roosendaal een Wilde Soorten Weekend met als doel zoveel mogelijk soorten in kaart brengen. Het geeft een indicatie over de biodiversiteit. Het vindt dit jaar plaats bij het Kletterwater, een waterloop die dwars door de wijken Langdonk en de Kroeven loopt.

Biodiversiteit
De waterloop wordt beheerd door de gemeente Roosendaal en het Waterschap De Brabantse Delta. Het is de Ecologische Verbindingszone en het beleid is er op gericht om de biodiversiteit in de omgeving te verbeteren. Het weekend wordt vrijdagavond 17 mei om 20:00 officieel geopend in Wijkhuis De Wieken aan de Gezellelaan 45.

Daarna is er (vanaf 20.30 uur) een lezing over Ecologische Verbindingszones. De lezing wordt verzorgd door Waterschap De Brabantse Delta. Aansluitend kan men deelnemen aan een excursie om vleermuizen en nachtvlinders waar te nemen.

Veel excursies

Op zaterdag is er van 06.00 uur tot 17.00 uur een estafette aan excursies met als uitvalsbasis Wijkhuis De Wieken. Vroeg in de ochtend begint het met vogels inventariseren, daarna komen onder meer vissen en kleine zoogdieren aan bod. Interessant in dit gebied is de populatie aan muizen. Ze worden gevangen en bestudeerd en weer vrijgelaten. Aan het eind van de ochtend worden de planten in kaart gebracht.

De middag staat in het teken van bijen, vlinders en libellen en is er een algemene excursie die zich richt op de Ecologische Verbindingszones. Ook niet-leden zijn welkom.

Foto boven: Beeld van een eerder Wilde Soorten Weekend in Roosendaal, hier bij de Engelbeek.

❯ Website KNNV afdeling Roosendaal
❯ Website IVN afdeling Roosendaal

❯ Folder met alle excursies tijdens het Wilde Soorten Weekend (pdf)