web analytics

WielerExperience krijgt er een Dirt Jump Track bij

Deze week is gestart met de aanleg van een Dirt Jump baan bij de WielerExperience in Roosendaal, op het voormalig Red Band Sportpark. De Dirt Jump bestaat uit een gevorderden run en een run voor de beginnende springer. Naast de geasfalteerde wielerbaan, de MBT-trail en ’s werelds grootste pumptrack wordt de Dirt Jump het vierde onderdeel van de Wielerexperience. Zeg maar een zandbergen-circuit.

Op de kaart
Op 13 maart hoopt sportwethouder René van Ginderen de baan te openen. Hij is enorm blij met dit initiatief: “Hiermee zet Roosendaal zich als wielergemeente opnieuw regionaal, nationaal en internationaal op de kaart. Wat ik belangrijk vind is dat er een run voor zowel de beginnende als voor de startende Dirt Jumpers wordt aangelegd. Want we koesteren in Roosendaal onze topsporters, de subtoppers én de recreant. Iedereen moet kunnen bewegen op de manier die hij of zij fijn vindt.”

Zandbergen
Een Dirt Jump baan bestaat voornamelijk uit zand, dirt. Het zijn een aantal grote zandbergen die achter elkaar liggen, waardoor je zonder te trappen spectaculaire sprongen kunt maken. Wat deze baan volgens de initiatiefnemers uniek maakt, is dat er ook skatepark-elementen aan toegevoegd worden. Er komt een grote wallride, twee flinke schansen die gebruikt worden voor trick jumps en een quarter pipe.

Olympisch
Initiator van deze nieuwe baan is Jim van Dijk. “Met deze Dirt Jump maken we het bike park helemaal compleet, met voor elke fietsliefhebber wat wils. BMX freestyle en mountainbike freestyle zijn enorm in opkomst. Vanaf de komende Olympische spelen is het zelfs een officiële olympische sport. Daarom vonden we dat de WielerExperience Roosendaal ook zo’n speciale dirt jump/freestyle baan hoort te hebben.”

Veldrijders
Volgens Carlo Schepers, voorzitter van Stichting WielerExperience Roosendaal, kunnen delen van de Dirt Jump Track ook door bijvoorbeeld veldrijders worden gebruikt. “Er vinden al jeugdtrainingen van wielerverenigingen op de WielerExperience plaats. Op zondagochtend traint er zelfs een jeugdselectie van veldrijders van de KNWU. In de winter doen ze dat nu nog op een speciaal aangelegd veldrit parcours. Door de aanleg van de Dirt Jump Track kunnen de veldrijders nu ook trainen op lopen en fietsen. Ook worden hindernissen aangelegd voor de veldrijders die ze met hun fiets ‘in de nek’ moeten nemen. Ook dit is een welkome uitbreiding op de vele mogelijkheden op de WielerExperience.”

Illustratie boven: Jim van Dijk Creations