web analytics

Wethouder Van Poppel luncht mee in Zorgelooshuys

Wethouder Corné van Poppel heeft vrijdag 29 september meegeluncht in het Zorgelooshuys in wijkhuis De Wieken in Roosendaal. Het was de laatste dag van de lunch-driedaagse die het Zorgelooshuys organiseerde in het kader van de Week tegen Eenzaamheid.

Wethouder Van Poppel ging tijdens de lunch in gesprek met vrijwilligers en bezoekers van het Zorgelooshuys en werd deelgenoot van de dingen die mensen bezig houden. Het aantal mensen met (vermoeden van) dementie groeit enorm; meer dan 70% hiervan woont thuis. De belasting voor de mantelzorgers is zwaar, en een sociaal isolement dreigt door de ziekte. Daarom is een inloophuis als het Zorgelooshuys hard nodig.

Het theama van vrijdag was verdriet. Het Zorgelooshuys is een inloophuis voor mensen met geheugenproblemen (zoals beginnende-dementie), mantelzorgers en naasten. Iedereen kan hier binnenlopen voor een praatje en een kopje koffie. Het Zorgelooshuys is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 09.30 tot 16.00 uur in wijkhuis De Wieken en op maandagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur in kinderboerderij Minnebeek in Roosendaal.

❯ Meer info op Facebookpagina van het Zorgelooshuys

Zorgelooshuys
Wethouder Van Poppel maakt kennis met de aanwezigen in het Zorgelooshuys.
Foto’s Ad Verbiest