web analytics

Werk van Sterrebos-kunstenaars in Stadskantoor

De wissel-expositie in het Stadskantoor van Roosendaal is de komende maanden een bijzondere: het gaat om werken van Thierry, Astrid, Mariette, Ellen, Netty, Jimmy, Anne en Wim van de kunstzinnige dagbesteding van zorgwijk Sterrebos, onderdeel van S&L Zorg. De kunstenaars openden de expositie samen met wethouder Corné van Poppel. Mede door hem ontstond het idee voor de tentoonstelling.

Dat zit zo: Vorig jaar bezocht de wethouder Sterrebos en de bewoners van S&L Zorg. Toen nodigde hij twee kunstenaars uit op zijn kantoor. En die brachten enkele schilderijen mee om zijn kantoor meer kleur te geven. Daarop ontstond het idee voor een tentoonstelling in het Stadskantoor, waar steeds wisselende exposities worden gehouden.

Onder de indruk
Wethouder van Poppel: “Ik was onder de indruk van de kunstwerken van de kunstenaars. Hun kunst verdient het om door iedereen gezien te worden. Ik vind het geweldig dat we de hal van ons stadskantoor op deze manier kunnen gebruiken voor deze kunstenaars, maar ook vergaderruimtes en andere gezamenlijke plekken voor medewerkers hebben kunnen aankleden.”

Kleurrijk

Dat de kunstenaars een kleurrijke variatie aan kunst maken is nu te zien in het Stadskantoor op werkdagen tussen 08:00 – 17:00 uur. Er zijn schilderijen en papierkunst. De tentoonstelling is de komende drie maanden te bewonderen.

S&L Zorg biedt zorg en begeleiding aan meer dan 350 mensen met een verstandelijke beperking, van wie het overgrote deel ook in de woningen van S&L Zorg woont. Naast diverse woningen in de wijk in de regio heeft S&L Zorg twee unieke zorgwijken. In Roosendaal is dat Sterrebos, een wijk als elke andere wijk, waar mensen met een verstandelijke beperking bij elkaar wonen. In Bergen op Zoom wonen mensen in hun ‘eigen’ Lambertijnenhof.

Foto’s website S&L Zorg

Sterrebos kunsrt
De kunstenaars poseren met wethouder Corné van Poppel voor enkele kleurrijke werken