web analytics

Werk bij parkeergarage Nieuwe Markt begint 2 juli

Op maandag 2 juli wordt begonnen met de werkzaamheden om de ingang van de parkeergarage Nieuwe Markt aan te passen aan de ‘look’ van de Nieuwe Markt. Het werk aan dit deel van de Nieuwe Markt is het startpunt van meer werkzaamheden aan de aanloopstraten Tussen de Markten, Dr. van Dregtstraat, Raadhuisstraat en Laan van België. Die krijgen allemaal de ‘Nieuwe Markt-look’.

Het is de bedoeling dat deze werkzaamheden, die in vijf fases worden uitgevoerd, eind april 2019 zijn geklaard. Het werk aan de Centrumring gaat dan nog een aantal maanden door.

Het aanpassen van de ingang van de parkeergarage de Nieuwe Markt door de Firma Schapers B.V behoort tot de eerste fase. Een deel van de werkzaamheden wordt gecombineerd met het werk aan de Centrumring, de kruising met de Raadhuisstraat. ‘Hierdoor voorkomen we onnodige overlast en vertraging’, aldus de gemeente Roosendaal.

Overkapping, meer groen
Vanaf de Nispensestraat krijgt de ingang van de parkeergarage roodkleurige printasfalt in klinkervorm. De voetpaden aan weerszijden van de in- en uitritten van de parkeergarage krijgen gebakken klinkers. Ook wordt de in- en uitgang gewijzigd door een gedeeltelijke overkapping (overkluizing). Hierdoor is er ruimte voor extra groen. Er worden boom- en plantvakken en zitelementen aangelegd.

Deze werkzaamheden duren naar verwachting tot en met september 2018. Dit heeft de gemeente afgestemd met Collectief Roosendaal.

Binnenstad blijft bereikbaar
‘Tijdens het werk blijft er altijd een rijstrook van de parkeergarage Nieuwe Markt open. Prioriteit bij all werkzaamheden is dat bewoners, ondernemers aan de Nieuwe Markt goed bereikbaar blijven’ benadrukt de gemeente.

‘Tijdens de openingstijden van de winkels begeleiden verkeersregelaars het verkeer. Buiten openingstijden regelen stoplichten boven en onder aan de toegang van de parkeergarage het verkeer. Het verkeer richting het centrum wordt zoveel mogelijk naar de omliggende parkeergarages geleid. De omleidingsroute geven we aan via (matrix)borden en LED schermen bij de op- en afritten naar de A58 en A17. We hopen de hinder van de werkzaamheden hiermee zoveel mogelijk te beperken’, zo laat de gemeente verder weten.

Vijf fasen, tot april 2019

De aanloopstraten naar Nieuwe Markt worden in vijf fasen aangepakt. De actuele planning en bijbehorende omleidingsroute staan op: www.roosendaal.nl/nieuwemarkt

Zie ook:
❯ Gemeente waarschuwt in advertentie voor grote verkeershinder (27-06-2018)
❯ Info-avond over werk aan uitlopers Nieuwe Markt (17-06-2018)
❯ Meer over de Centrumring