web analytics

Werk aan zwaaikom begint 1 oktober

Op maandag 1 oktober beginnen de werkzaamheden bij de Zwaaikom in de Viet in Roosendaal. Die zwaaikom wordt straks het hart van Stadsoevers: een waterplein waar boten aanmeren en waar mensen recreëren. ‘Ontspannen met je voeten in het water, een visje eten of uit je dak gaan bij een concert of op de kermis, het kan allemaal’, zo is het uitgangspunt.

De Westelijke Havendijk wordt vanag 1 oktober afgesloten vanaf de Wethouder Lanenstraat tot de Koopjeshal, totdat alle werkzaamheden gereed zijn rondom de Vliet. ‘De verwachte afronding van alle werkzaamheden is gepland in het eerste kwartaal van 2020’, zegt de gemeente.

Sanering
Over de Oostelijke Havendijk kunnen al geen auto’s meer rijden. Daar is inmiddels begonnen met de sanering van het oude Wubbenterrein, het terrein tussen het sfeerstrand en The Loods. Bedrijven blijven bereikbaar via de Industriestraat, zo laat de gemeente weten. Tussen ROC Kellebeek en de Passarelle wordt een doorgang gemaakt voor fietsers en voetgangers.

De Zwaaikom is nu het eindpunt van de Vliet. Kort voor de Eerste Wereldoorlog werd het zo druk met schepen op de Vliet dat er een ‘zwaaikom’ werd aangelegd: een plek waar lange schepen op het kanaal makkelijk konden keren.

Van alles te doen
In het nieuwe Stadsoevers is de Zwaaikom het hart van het stadsdeel. Een plein van water waar je samenkomt en waar van alles te doen is. Een openbare ruimte waar Roosendalers kunnen flaneren en samenkomen. Met vertier op en langs het water.

❯ Meer op de zwaaikom op de website Stadsoevers
❯ Meer over Stadsoevers

De nieuwe zwaaikom