web analytics

Wereldkampioenen bij opening WielerExperience Roosendaal op 10 maart

Leontien van Moorsel (viervoudig wereldkampioen), Joost Wichman (wereldkampioen MB) en de drie grote BMX-ers Twan van Gendt, Niels Bensink en Laura Smulders (Olympisch Kampioen) gaan zaterdag 10 maart de drie onderdelen van de WielerExperience Roosendaal op het Red Band Sportpark aan de Buijenstraat in Roosendaal samen met sportwethouder Toine Theunis officieel in gebruik nemen.

De opening is om 12:30 uur. Daarna (vanaf 13:00 uur) is er een open dag. Op alle banen vinden tegelijkertijd demonstraties plaats. De open dag duurt tot 17:30 uur.

P R O G R A M M A :
Wielerplein
Van 13.00 uur tot en met 17.00 uur staan op het Wielerplein verschillende fietsspeciaalzaken voor racefiets, mountainbike en BMX. Alle grote merken zoals Cube, Trek en Shimano zijn van de partij. Bezoekers kunnen fietsen uitproberen op de verschillende banen.

Mountainbike parcours
Op het mountainbike parcours zijn er van 13.00 uur tot 16.30 uur ieder half uur clinics te volgen. Pauliena Rooijakkers (meervoudig kampioene strandrace en ploeggenote van Marianne Vos), Kelvin Bax (veldrijder uit Bergen op Zoom) en Bas Nieuwkoop (Eliterenner uit Roosendaal) leren bezoekers de fijne kneepjes van het mountainbiken.

Wielerbaan
De wielerbaan is het strijdtoneel van twee ploegentijdritten. Vier ploegen met vier renners strijden om 13.00 uur en 15.00 uur om de eer van de dag. Tussen 14.00 en 15.00 en na 16.00 uur kan men de wielerbaan zelf uitproberen.

Pumptrack
De grootste pumptrackbaan van de wereld kunnen door bezoekers gelijk zelf worden uitgeprobeerd. Bezoekers zijn welkom met hun BMX, op skates of met skateboard om de eerste rondjes te maken. Voormalig wereldkampioen MTB Joost Wichman komt demonstraties geven. Joost en zijn kompanen laten tussen 14.00 uur en 15.00 uur en tussen 16.00 uur en 17.00 uur hun kunsten zien.

Openbaar

De WielerExperience is dagelijks van 08.00 uur tot 22.00 uur geopend. De wielerbaan en de pumptrack zijn verlicht, dus ook ’s avonds kan men trainen. Het sportpark is openbaar en vrij toegankelijk. Maar op gezette tijden is het park niet vrij toegankelijk door wedstrijden en andere evenementen. Om het gebruik te coördineren is een stichting in oprichting. Die stichting gaat zorgen voor regulier en groot onderhoud, coördinatie van allerlei activiteiten en (semi-)commerciële exploitatie.

Kaaimannen
Eind augustus 2017 is gestart met de eerste werkzaamheden voor de aanleg van de WielerExperience Roosendaal. Het voormalige Red Band Sportpark had een nieuwe bestemming nodig. De gemeente Roosendaal schreef daarvoor in 2016 een wedstrijd uit om ideeën te verzamelen. Het plan van Wieler- en Ontspanningsvereniging ‘De Kaaimannen’ kwam hierbij als winnaar uit de bus. De Kaaimannen zijn nadrukkelijk betrokken geweest bij de realisatie van WielerExperience Roosendaal.

Drie onderdelen
WielerExperience Roosendaal bestaat uit drie onderdelen nl.: de geasfalteerde wielerbaan van bijna een kilometer heeft de vorm van een ‘8’. De kasseienstrook van 200 meter maakt de baan uitdagend.

Het tweede onderdeel is een MBT-trail waar onderdelen als een rots klim en -afdaling, een jump en een north- en southshore worden opgenomen. Bij dat laatste onderdeel wordt er over vlonders gefietst. Daarmee kan de mountainbiker zich op zes meter hoge terpen technisch ontwikkelen.

Redelijk nieuw is het derde onderdeel, de pumptrack. De baan wordt met een afmeting van 3500m2 de grootste van de wereld. De pumptrack, gesitueerd op het binnenterrein van de voormalige atletiekbaan, is bestemd voor ‘alles wat wielen heeft’. Op dit circuit kun je fietsen, skeeleren of met een BMX rijden.

❯ Facebook Wielerexperience Roosendaal
❯ Website Wielerexperience
❯ Website Kaaimannen over WielerExperience


 


 

Onderstaande films in 360 graden zien?
1. Klik op het videoblokje in het midden. (Dat licht rood op als u er met de muis over gaat)
2. Als de video loopt, klik dan rechts onderin op YouTube. U ziet de video dan rechtstreeks op de YouTube-website. Klik op het vierkantje naast TouTube om de video schermvullend te bekijken.
3. Klik op het logo met de vier pijltjes links bovenin.
5. U kunt de video nu zelf ‘sturen’ met de pijljes < > en naar boven/naar beneden.
6. Geniet er van