web analytics

Weg open voor ‘zorgboulevard’ aan de Bergrand

De gemeente Roosendaal wil ‘een mooie zorgboulevard’ ontwikkelen in de leegstaande kantoren aan de Bergrand, nabij de spoorwegovergang naar Tolberg. Dat kan nu volgens de gemeente, omdat de aanvraag van Atik Uitzendbureau voor een vergunning voor een ‘hotel’ voor arbeidsmigranten officieel is ingetrokken.

Aan de Bergrand wordt een Gezondheidscentrum opgericht, waar behalve huisartsen zich ook een psycholoog en een bewegingstherapeut gaan vestigingen. en in het pand Bergrand 230, gaat volgens de gemeente, Ronald van Broekhoven zich volgens planning vestigen als fysiotherapeut.

Wethouder Toine Theunis: “Dat de ontwikkeling van zorgaanbod aan de Bergrand zo positief verloopt, juichen wij alleen maar toe. Het past helemaal in de huidige tijd dat de gezondheidszorg zich centraliseert en daardoor veel makkelijker toegankelijk wordt voor onze inwoners. Wij gaan dan ook het beloop van deze ontwikkelingen goed volgen en zullen deze ook zeker faciliteren waar nodig”.

De ontwikkelingen aan de Bergrand passen binnen het beleid dat de gemeente heeft ingezett om een slag te maken in de leegstand van kantoren.
Specifiek voor de Bergrand wordt nu extra inspanning verricht om bezetting van kantoren te realiseren. De vestiging van de verschillende zorgaanbieders is hier onderdeel van.

Bergrand
Bergrand 232: Onder andere huisartsen-praktijk…

Bergrand 230: Fysio-ruimte (in plaats van plan voor hotel voor arbeidsmigranten).