web analytics

Weer subsidiepotje voor inbraakpreventie koopwoningen

Het is weer mogelijk om subsidie aan te vragen voor inbraakpreventie bij koopwoningen. Deze subsidieregeling is bedoeld om preventieve maatregelen tegen inbraak in en rond woningen te nemen. Preventie draagt bij aan minder inbraken.

Stevig hang- en sluitwerk, goede verlichting en andere preventieve middelen zijn daarbij een belangrijke voorwaarde. Het kost een inbreker namelijk meer tijd om een goed beveiligde woning binnen te komen. En dus slaan inbrekers een woning met goede beveiligingsmaatregelen liever over. Inbrekers hebben namelijk een hekel aan lawaai, licht en lang werken.

Spelregels
Alle particuliere woningeigenaren in Roosendaal, Heerle, Moerstraten, Nispen, Wouw en Wouwse Plantage komen in aanmerking voor een tegemoetkoming in de kosten van inbraakbeveiliging.
Met deze subsidie kunnen eigenaren 50% van de kosten terugkrijgen die gemaakt zijn voor verbeteren van het hang- ensluitwerk. Zij kunnen tot een maximum van € 250,- vergoed krijgen. Uiteraard zijn er wel een paar spelregels, die te vinden zijn op: roosendaal.nl/inbraakpreventie. Zo geldt de Roosendaalse subsidie voor alleen aanschaf van PKVW-gecertificeerd materiaal, wat garant staat voor kwalitatief goed en stevig hang- en sluit werk. De afkorting PKVW staat voor Politie Keurmerk Veilig Wonen.

Samen inbraken voorkomen

Burgemeester Han van Midden zegt hierover: “In het eerste half jaar van 2020 is er 98 keer ingebroken in de gemeente Roosendaal. En dat is 98 keer te veel, want een inbraak betekent stress, ergernis, boosheid en veel gedoe voor de gedupeerden. Goede inbraakpreventie houdt inbrekers buiten de deur. Ik hoop dat deze subsidie een extra stimulans is om samen inbrekers weg te houden uit onze gemeente.”

Aanvraagformulier

Bij inbraakwerende materialen kunt u denken aan goede (extra) sloten, raamboompjes, deurspionnen, kierstandhouders, barrièrestangen, schrikverlichting, alarmsystemen, secu-strips etc.
Het aanvraagformulier om gebruik te maken van deze subsidieregeling staat op de website van de gemeente Roosendaal. Voor deze subsidie geldt wel op = op. De omvang van de subsidieregeling is voor 2020 vastgesteld op € 30.000,-