web analytics

Weer nieuwe outfit voor The Loods na vijfde graffiti-jam

Na een tweedaagse graffiti-jam ziet de graffitihal The Loods aan de Oostelijke Havendijk in Roosendaal er weer heel anders uit dan een paar dagen geleden. Om alle graffiti-kunstenaars voldoende ruimte te bieden, hadden de organisatoren het ‘speelveld’ naast de muren uitgebreid met panelen aan voor- en achterzijde van het terrein. Dj’s en rappers luisterden het weekend op.

Zo’n tweehonderd graffiti-artiesten waren naar The Loods gekomen, voor het ‘feestje’ dat voor de vijfde keer werd gehouden. De Roosendaalse graffiti-jam staat inmiddels te boek als de grootste van het land. Zondag was het lekker weer, maar zaterdag behoorlijk warm, zeker voor wie in de zon stond te werken. Vandaar dat er ook wat plastic opblaasbadjes waren aangerukt, om voor wat verkoeling te zorgen.

Vanwege het vijfjarig bestaan van The Loods is er een lijvig boekwerk gemaakt over de graffitihal, de kunstwerken en de gebruikers/kunstenaars. Dat werd dit weekend gedoopt. Het officieel ‘eerste exemplaar’ werd uitgereikt aan wethouder Toine Theunis.