web analytics

Weer kleurrijke Geraniummarkt in Wouw (6 mei)

Zoals elke eerste zondag in mei, is het dit jaar op zondag 6 mei Geraniummarkt in Wouw. Door de organisatoren wordt deze markt aangekondigd als ‘de grootste en gezelligste plantenmarkt van West-Brabant’. Vaste stek voor de Geraniummarkt: het marktplein van Wouw. Door de organisatoren aangekondigd als ‘het mooiste en groenste marktplein van West-Brabant’.

Op de Geraniummarkt is een zeer groot aanbod tuinplanten, accessoires, decoraties en benodigdheden te vinden. Met een grote collectie keramiek en hobby, kunst en bijouterieën, lifestyle en interieur. Er staan kramen met veel bekende streekproducten uit West-Brabant en Zeeland. Zoals Wouwse aardbeien, aardbeienschelpjes en asperges, Wouwse en Zeeuwse kaas, bieren en Zeeuwse boterbabbelaars en een ambachtelijke palingrokerij.

Optredens
Op en rondom de Marktzorgt de horeca voor extra sfeer en centraal op de Markt in de kiosk, zijn er muziekoptredens van lokale koren en bands.

Kinderen met groene vingers kunnen bloeiers in zelf beschilderde bloempotten planten of sluiten aan in de rij bij de schminkers en grimeurs. En natuurlijk ontbreekt het springkussen voor de kleinere jeugd niet.

Voor de deelnemers aan de wedstrijd om ‘de mooiste geraniums’ van de vier kerkdorpen, is het mogelijk om tussen 09.00 en 17.00 uur hun gratis 5 geraniums op te halen bij de kraam van het comité. De inmiddels 35 jaren oude Commissie Wouwse Geraniumdorpen roept de bewoners, en in het bijzonder de nieuwe bewoners, van de vier kerkdorpen op om toch vooral deel te nemen aan de wedstrijd om de mooiste geraniums. ‘U geeft uw dorp hiermee een bloem- en bloeirijke uitstraling’, houdt de commissie de diorpsbewoners voor.

Zichtbaar
Een voorwaarde om mee te doen is dat de geraniums zichtbaar vanaf de openbare weg in de tuin of in bakken staan. De keurders kunnen dan na drie keuringen een cijfer geven. Er wordt beoordeeld op drie criteria, namelijk bloeirijkheid, onderhoud en creativiteit. Met als uiteindelijke prijs een wisselplaquette in de tuin. Aanmelden kan nog tot 1 mei.

De Geraniummarkt wordt mogelijk gemaakt door de ondersteuning van diverse Wouwse bedrijven en ondernemers.

❯ Website Geraniummarkt Wouw