web analytics

Weense klanken bij Rottier Dancemasters (19 nov)

Bij Rottier Dancemasters aan de Vijfhuizenberg 52 in Roosendaal klinkt zondagmiddag 19 november Weense muziek in een muzikaal programma met solisten Angelique Wardenier, Frans Koevoets, Nico Bolmer en Piet van der Hoeven, een zestienkoppig projectkoor en een speciaal voor deze gelegenheid samengesteld orkest onder leiding van Wil Broos.

Het wordt het eerste wapenfeit van de ‘Stichting Weense tunes’ om de populaire Weense melodieën weer in Roosendaal te laten klinken. Nadat Stichting Roos en de Roosendaalse vereniging Maskerade stopten met hun operetteprodukties, bleef het op dit gebied stil in Roosendaal. En dat vonden veel mensen een gemis. Een groepje enthousiastelingen heeft daarom het initiatief genomen op de Weense muziek weer terug te zetten op de Roosendaalse culturele agenda. Er werd speciaal een stichting voor opgericht.

De vele fraaie duetten en koorwerken van componisten als Franz Léhar, Robert Stolz en Johann Strauss zullen zondagiddag bij menigeen weer mooie herinneringen oproepen, verwacht de stichting.

Voor de pauze van deze muzikale middag wordt opgetreden door docenten en leerlingen van het Centrum voor Muziek. Zij nemen de bezoekers onder leiding van Dennis van Veldhoven mee naar de tijd van ABBA, the Beatles en the Sixties.

Het programma begint om 14:00 uur en duurt tot ongeveer 17:00 uur. Kaarten kosten € 17,50
Zaaladres: Rottier Dancemasters, Vijfhuizenberg 52, 4708 AL Roosendaal