web analytics

Weekendoverzicht Blauw-Wit Basketball 9/10 feb

In het afgelopen weekend 9/10 februari speelden leden van basketbalvereniging Blauw-Wit uit Roosendaal dertien wedstrijden. Daarvan werden er zes gewonnen. Heren 1 moesten het met 63-82 afleggen tegen Basketbal Academie Limburg Mannen Senioren 2. Het Gemengd U14-3 won daarentegen overtuigend met 7-99 van BC Waldric Gemengd U14-1.

Blauw-Wit U12-2 ging zaterdag 9 februari op bezoek bij BC Virtus in Werkendam. De thuisploeg was dapper, maar Blauw-Wit had goed op samenspel getraind en was duidelijk feller op de bal en succesvoller in scoren. De ruime winst ging mee naar Roosendaal: 22-74.

VrouwenU16-1 ontving GOBA uit Gorinchem. Ze begonnen de wedstrijd goed, verdedigend sterk en rustig in de aanval. De zone defence werkte prima, maar vereiste wel veel concentratie en communicatie. En dat kon duidelijk nog beter. De opdracht was verder om niet via één speler de aanval te zoeken, maar als team aanvallen, en daarbij ook gerust een keer voor de eigen actie gaan. De afronding liet wat verbeterpunten over en ondanks het goede teamwork verloren ze de wedstrijd. 42-56.

VrouwenU16-2 mocht naar Breda om tegen het zeer complete Barons aan te treden. Compleet omdat dat team eigenlijk alles aspecten van het spel beheerst en niet afhankelijk is van (een) enkele speelster(s) om tot scores te komen. Die meiden kunnen allemaal scoren. Voor Blauw-Wit dus zaak om met zijn zessen de schade tegen 11 beperkt te houden. Zoals de laatste tijd gebruikelijk, kwamen de Roosendaalse meiden heel moeizaam tot scoren, maar deze keer was het de verdienste van de tegenstander die goed druk zette op de bal en weinig kans gaf de vrije speler te bereiken. Lang bleef het scorebord dan ook voor Blauw-Wit op een akelige nul staan. Pas in het tweede kwart zagen ze kans om iets meer in de wedstrijd te komen. Na rust was de scherpte er bij Barons af. Blauw-Wit kwam wat meer tot scoren en zij wat minder. De eindstand werd 75-16 voor Barons.

MannenU16-2 speelde thuis tegen BBF Migliore uit Rijen. De eerste 4 minuten tastten beide teams elkaar af. Stand nog maar 0-2. Daarna gaven de Roosendalers in de bucket te veel ruimte aan de Miglioren, die daardoor uitliepen naar 7-15. Het 2e kwart was Blauw-Wit wakker met een goed man-to-man verdediging en goede helpside. Doordat ze nu wel scoorden vanuit press, kwamen ze terug in de wedstrijd. Bij 24-22 gingen ze rusten. Na rust bleef het een close- game. Eind 3e kwart 34-32. Het werd een flink fysieke game en er waren zenuwslopende laatste minuten, waarbij Blauw-Wit luidruchtig ondersteund werd en de jongens de zwaarbevochten overwinning binnensleepten: 46-43!

U14-3 ging op bezoek bij BC Waldric in Woudrichem. Daar spelen ze altijd Centre Court, dus met wat aanwijzingen hoe ze met zo’n groot veld om moesten gaan, werden ze het veld ingestuurd. Ze speelden een vrij eenvoudige wedstrijd waarbij er ruimte was om goed te kijken waar de vrije man was en de bal kon lekker rondgespeeld worden. Blauw-Wit won ook deze wedstrijd ruim, net geen 100 punten, 7-99.

MixedU14-2 ontving BBF Migliore1 uit Rijen. De bezoekers zetten veel druk en namen een snelle voorsprong die door Blauw-Wit in het eerste kwart nog bijna werd ingelopen. Maar daarna drukten Migliore door en was trefzekerder in de afronding. Het eerste kwart eindigde in 6-18. In het tweede kwart liepen de bezoekers verder uit tot zo’n 20 punten en bij 15-37 gingen ze rusten. In het derde kwart had Blauw-Wit het helemaal voor het nakijken. Migliore scoorde erop los en vergrootte de voorsprong tot ruim 30 punten. Het lukte Blauw-Wit in het laatste kwart om de schade nog enigszins te beperken tot 19 punten, maar het gat was onoverbrugbaar. Migliore won: 49-68.

MannenU14-1 kreeg Marathon Vlissingen op bezoek. Meteen vanaf de tip-off was het Blauw-Wit dat scoorde vanuit een sterke man-to-man press verdediging. Na het eerste kwart stond het al 35-20. Ook de rest van de wedstrijd ging het zo verder. De voorsprong varieerde tussen 20 en 10 punten, 50-36 bij rust. Na rust deden de Roosendalers er nog een schepje bovenop en via 70-44 kwamen ze op een ruime winst van 89-57.

MannenU20-2 kwam in actie tegen Barons uit Breda. Vanaf het begin hielden beide teams elkaar goed in evenwicht. Scores kwamen aan beide kanten moeizaam tot stand. Eerste kwart 10-11. Maar het lukte de bezoekers in het 2e kwart om zo nu en dan een iets groter gaatje te slaan van zo’n 6 punten, wat dan ook weer even werd ingelopen door Blauw-Wit. Bij 21-26 gingen teams de rust in. Na rust eigenlijk hetzelfde beeld. Barons hield eigenlijk steeds een heel kleine voorsprong. Met een uiterste krachtsinspanning in de slotseconden maakte Blauw-Wit nog gelijk, maar het laatste schot van Barons trof doel en zo pakten die de winst mee: 47-49.

De U10 speelden uit tegen GOBA in Gorinchem. Tegen deze ploeg hadden ze nog nooit gespeeld en ze wisten dus ook niet wat ze te wachten stond. Ze begonnen erg sterk en na de 1e periode stonden ze voor met 0-10. Maar het verplicht wisselen betekende veel variatie in krachtsverhoudingen. In de 2e periode maakte GOBA weer gelijk: 13 – 13. Na de 3e periode kwam de thuisploeg zelfs 1 punt voor. Maar in de 4 periode scoorden de Roosendalers weer en bij rust stonden ze ruim voor met 25 -33. Na rust kwam GOBA weer sterk terug tot 35 – 38. Blauw-Wit weet dan de voorsprong weer te vergroten tot 11 punten, maar in de 7e periode haalde GOBA het weer bijna in, 50 – 52. De laatste periode weten de Roosendalers GOBA helemaal van scoren af te houden en een mooie winst ging mee naar Roosendaal: Eindstand 52 – 63.

MannenU16-1 ontving Rotterdam Basketball. Blauw-Wit speelde een heel goede eerste helft en ze gingen met 8 puntjes achterstand rusten. Dat gaf vertrouwen, misschien zelfs wel te veel vertrouwen, want de tweede helft leek er een compleet ander team te staan, en het werd eenrichtingverkeer richting Roosendaalse basket. De Rotterdammers gingen naar huis met een heel ruime overwinning.

Blauw-Wit heren1 sloot de Roosendaalse basketballavond af tegen Basketball Academie Limburg 2. In de uitwedstrijd, aan het begin van het seizoen, hadden ze gestunt tegen de Limburgers, en daar de winst gepakt. En ook nu begonnen ze, ondanks nog altijd ontbrekende geblesseerde spelers, goed aan de wedstrijd, met strakke verdediging en goede aanvallende acties. Het eerste kwart eindigde op 13-17. In het tweede kwart kwam Blauw-Wit enkele keren gelijk en zelfs een tijdje op voorsprong. Maar ze gingen op 30-34 met 4 puntjes achter de rust in. Het derde kwart begonnen ze niet goed en kregen ze een 8-0 run tegen. Ze bleven wel werken om de grote jongens van Weert het leven zuur te maken in de bucket. Maar toen begon het aan Weerter zijde van buitenaf te goed te lopen en kwamen de Roosendalers er gewoon niet bij omdat BAL over meer lengte beschikte. Met 16 puntjes achterstand, 40-56, begonnen ze aan het vierde kwart. Daarin nog wat oplevingen met mooie driepunters en drives van Blauw-Wit kant, maar dat mocht helaas niet meer baten. BAL speelde het prima uit en Blauw-Wit verloor dan ook terecht, 63-82.

Zondag 10 februari ging U12-1 op bezoek bij WBB Giants in Bergen op Zoom. Blauw-Wit won met goed teamspel en strakke verdediging. Iedereen kon veel scoren. De thuisploeg kwam er nauwelijks aan te pas: eindstand 26-109.

MannenU18-1 kwam in actie in het Limburgse Nederweert tegen Jumping Giants. Het eerste kwart hielden beide teams elkaar goed in evenwicht, 13-14. De thuisploeg speelde eigenlijk de gehele wedstrijd een felle fullcourt press, maar dat ging wel ten koste van veel fouten. De scheidsrechters hielden de wedstrijd goed in de hand. Blauw-Wit kwam heel steeds heel goed door de press heen, maar verzuimde vaak om de scorekansen ook in punten om te zetten. In het tweede kwart drukte Blauw-Wit z’n stempel op de wedstrijd, met veel steals uit de press, goede fastbreaks en snelle scores liepen ze uit tot liefst 16 punten voorsprong bij rust: 24-40. Na rust wisten ze dat nog lange tijd te handhaven, maar bij Blauw-Wit viel een speler geblesseerd uit en dethuisploeg wist steeds dichterbij te komen. Ze waren sterker in de rebounding en bij de Roosendalers vielen de punten niet meer. Toen bovendien nóg een Blauw-Wit speler van het veld moest wegens foutenlast, kwam de thuisploeg langszij en er overheen. In de slotfase van de wedstrijd bleef het verschil nét in het voordeel van Nederweert. Goede wedstrijd, eindstand: 68-64.

Komend weekend zijn de teams van Blauw-Wit vrij.

❯ Website Basketball Blauw-Wit Roosendaal