web analytics

Weekendoverzicht Blauw-Wit basketball: gehavend Heren1 vergeet weer te winnen

Heren1 speelde in Barendrecht tegen CBV Binnenland. Met van de 10 spelers de helft eigenlijk geblesseerd, trad Blauw-Wit aan tegen de hekkensluiters. De Roosendalers stonden de hele eerste helft voor, maar vergaten om echt weg te lopen. Door wat lui te verdedigen lieten ze het zomaar een puntje-puntje wedstrijd worden. Daarbij liepen de eigen aanvallen te vaak ongecoördineerd en probeerden ze onmogelijke ballen te scoren. De thuisploeg profiteerde daarvan en wist daardoor hun eerste winst te pakken ten koste van Blauw-Wit: 68-59.

JongensU12-1 speelde in Breda tegen Barons. Iedereen had zin in de wedstrijd en ze begonnen goed. Met goede passes, strakke defense en een hoop steals regen ze de scores aan elkaar. En eigenlijk de gehele wedstrijd bleven ze lekker spelen. Na rust werden ze wat slordig, met name verdedigend. Toch hebben de jongens verdiend gewonnen 42-66.

MannenU18 wist net niet te winnen, deze keer tegen koploper Agathos in Raamsdonksveer. Maar na een moeizame start waarin de achterstand opliep tot liefst 15 punten speelden ze een topwedstrijd. Ze werkten keihard en wisten in het derde kwart gewoon vóór te komen. Daarna ging het puntje voor puntje om en om en in slotfase kwam het weer gelijk. Helaas werd in de laatste seconden een laatste inboundplay voor de winnende score niet goed uitgevoerd, waarna thuisploeg de wedstrijd kon uitdribbelen: 56-55.

Heren2
kwam in Rosmalen in actie tegen The Black Eagles3. Met 5 man afgereisd en eigenlijk dus op voorhand al duidelijk dat ze niet zouden winnen. De thuisploeg was mondig, fel en ervaren. Maar tot de rust kon Blauw-Wit de achterstand tot slechts 5 punten beperken. Maar na rust moesten ze het laten lopen en verloren ze de game 69-49.

MannenU16-2 speelde thuis tegen BBFM igliore uit Rijen. De kwarten begonnen moeizaam met slappe verdediging tegen inside acties. De Roosendalers waren te lief en lieten de bezoekers te gemakkelijk scoren. Na rust begon Migliore met zoneverdediging, maar daar had Blauw-Wit flink op getraind en ze lieten zich er niet meer door tegenhouden. Blauw-Wit won het 3e kwart met 4 punten. Het laatste kwart was de Roosendaalse communicatie beter en wisten ze een goede press te spelen, waar Migliore moeizaam onderuit kwam. Blauw-Wit naderde tot 8 punten. Helaas was de achterstand die in de eerste kwarten was opgelopen te groot. Eindstand: 58-70.

VrouwenU16-2 ontving BV Souburg. Ook hier een slechte start van de oosendaalse meiden: slordige passes, gehaaste schoten en een slechte defence rechtvaardigden een vroege time out. Gelukkig ging het daarna beter en het beloofde een close game te worden. Na het eerste kwart begon het echt te lopen. Een goede sfeer in het veld vertaalde zich naar een snel oplopende voorsprong. De meiden lieten zien dat ze voor elkaar wilden werken. Hoewel de passing nog wat zorgvuldiger had gekund, droegen de goede instelling, mooie drives en ook de defence bij aan een al maar oplopende voorsprong. De wedstrijd eindigde met een mooie score 102-57 voor Blauw-Wit.

MixedU14-2 speelde thuis tegen koploper WBB Giants uit Bergen op Zoom. Ze begonnen erg sterk, maar het 2e kwart zakten ze wat in. Na rust werd er weer hard gewerkt en beter samengespeeld. Zo kwamen ze uiteindelijk nog terug tot 4 punten achterstand, maar toen sloeg de vermoeidheid toe en trok WBB Giants de game naar zich toe. Eindstand: 47-61.

Blauw-Wit’s jongsten van U10 speelde tegen Vossenberg uit Oudenbosch. Met snel en goed samenspel, snel doorpassen en goed gelopen lay-ups wisten ze de basket vaak te vinden. Als er gemist werd lukte het ook vaak om de rebounds te pakken en alsnog te scoren. Zo wonnen we ook deze wedstrijd ruim: 69-18.

MixedU14-3
kreeg koploper Vossenberg uit Oudenbosch op bezoek. Van tevoren wisten ze eigenlijk al dat ze deze wedstrijd niet konden winnen van dit team dat elke wedstrijd al met gemak had gewonnen. Met 3 hele sterke spelers tegelijk in het veld trokken de bezoekers de wedstrijd al snel naar zich toe. Na het eerste kwart stond Blauw-Wit al ruim achter, 2-23. Gelukkig gingen ze vanaf dat moment beter samenspelen in aanval en verdediging en langzaamaan gingen Roosendalers ook meer scoren. Helaas viel er een Blauw-Wit-speler geblesseerd uit en verloren ze de wedstrijd met 38-71. Maar het doel om met een kleiner verschil dan vorige keer (89-26) te verliezen was behaald en van de tegenpartij kregen ze te horen dat ze het eerste team waren waarbij ze de 80 punten niet hadden behaald. Knappe prestatie dus.

MannenU16-1 speelde in Rosmalen tegen Black Eagles. Waar Blauw-Wit rekende op een gemakkelijke overwinning, toonde de thuisploeg een enorme vechtlust waarop de Roosendalers vaak geen antwoord hadden. Een aantal spelers was niet bij de les en zo was het eigenlijk terecht dat Rosmalen won: 84-76.

MannenU14-1 mocht helemaal in Amstelveen aan de bak tegen MBCA. Blauw-Wit had een moeilijk eerste kwart en ze kregen een 14-0 achterstand om de oren. Hoewel de Roosendalers hard werkten om de achterstand te verkleinen, wat enkele keren goed lukte met mooi uitgespeelde aanvallen, was de thuisploeg duidelijk sterker. Eindstand 82-52.

Programma

Vanwege het Nationaal Basketball Congres alleen op vrijdagavond 16 november een wedstrijd:
Scheldesport Basketball Vrouwen U16 1 – Blauw-Wit Vrouwen U16 2 – Terneuzen

❯ Website Blauw-Wit Basketball