web analytics

Weekendoverzicht Basketball Blauw-Wit weekend 23 nov

Heren1 speelde afgelopen zaterdag 23 november vooral tegen zichzelf en verloor van EBV Baros. Verder waren er wedstrijden met heel krappe uitslagen en enkele met groot krachtsverschil. Komend weekend zijn er geen wedstrijden voor de spelers van Blauw-Wit.

Uitslagen
Crackerjacks Mannen U14 1 – Blauw-Wit Mannen U14 1 – 61 – 65
BBF MIGLIORE Gemengd U14 1 – Blauw-Wit Gemengd U14 3 – 28 – 82
EBV Baros Mannen Senioren 1 – Blauw-Wit Mannen Senioren 1 – 67 – 52
Blauw Wit Vrouwen U16 1 – Vossenberg Vrouwen U16 1 – 69 – 48
Blauw-Wit Gemengd U10 1 – E.L.B.C. Gemengd U10 1 – 16 – 54
ABC Basketball Mannen Senioren 2 – Blauw-Wit Mannen Senioren 2 – 77 – 75
Blauw-Wit Mannen U22 1 – Attacus Mannen U22 1 – 35 – 91
Blauw-Wit Gemengd U12 1 – BV Wyba Gemengd U12 1 – 53 – 49
WBB Giants Mannen U16 1 – Blauw-Wit Mannen U16 2 – 53 – 45
Blauw-Wit Mannen U18 2 – E.L.B.C. Mannen U18 1 – 39 – 57
Blauw-Wit Mannen U18 1 – High Five Mannen U18 1 – 47 – 78
Vlijmscherp SVH Mannen U16 1 – Blauw-Wit Mannen U16 1 – 58 – 57

Zaterdag 23 november waren er 6 thuiswedstrijden in een afgeladen volle sporthal In De Roos. VrouwenU16 kreeg Vossenberg uit Oudenbosch op bezoek. Deze keer geen spannende wedstrijd maar een wedstrijd waarin ze nieuwe dingen konden proberen en werken aan het zelfvertrouwen. Druk zetten op de bal en zelf keuzes durven maken. Iedereen heeft lekker gespeeld en de wedstrijd werd dan ook verdiend gewonnen.

Blauw-Wit’s jongsten van MixedU10 troffen koploper ELBC uit Etten-Leur. De bezoekers waren duidelijk sterker in samenspel en dus was het geen schande om te verliezen. De eerste perioden had Blauw-Wit het nakijken maar in de tweede helft ging het beter en lukte het om wat knappe tegenscores te maken. Maar ondanks dappere pogingen om in te lopen ging de winst mee naar Etten-Leur.

MannenU22 had Attacus Veghel te gast. De bezoekers startten heel sterk met snelle fastbreaks en rake 3punters. Het lukte de Roosendalers niet om ze af te stoppen. Bovendien liep het in de offence niet en vielen aan Blauw-Wit kant de schoten niet. Na rust ging het bij Blauw-Wit iets beter lopen maar ze kwamen geen moment in de wedstrijd: 35-91.

MixedU12-1 speelde tegen Wyba uit Wijchen. Ondanks goed samenspel, prachtige passes, sterke individuele acties en goede rebounds lukte het niet om afstand te nemen. Vooral 1-1 verdedigend lieten ze het een beetje afweten en kon de tegenstander gemakkelijk scoren. Toch wisten ze in laatste periode het hoofd koel te houden en met 4 puntjes te winnen!

De beide MannenU18 teams sloten de avond af. MannenU18-1 tegen High Five uit Tilburg. In de beginfase werd Blauw-Wit door de lange en sterkere tegenstanders overklast en de bezoekers namen een ruime 20 punten voorsprong. Gaandeweg kwam Blauw-Wit dichterbij en bij ingaan van het vierde kwart was het verschil even 8 punten. Maar in het laatste kwart namen de bezoekers door enkele flinke runs toch de winst mee, 47-78.

MannenU18-2 ontving ELBC uit Etten-Leur. ELBC staat ook bij U18 dik bovenaan en de uitwedstrijd ging dik verloren met 100 punten. Blauw-Wit speelde nu veel beter en liet dat zien met aantal mooie aanvallen. Verdedigend werkte de zone heel goed en ELBC had daar duidelijk moeite mee. Na een ruststand van 20-33 werd er toch verloren met 39-57, maar waren er zelfs complimenten van de ELBC-coach voor de lastigste tegenstander van het seizoen.

MannenU14-1 speelde zaterdag 23 november in Amersfoort tegen Crackerjacks. Blauw-Wit liet weinig zien van het goede spel van vorige wedstrijd. Niettemin wisten ze toch een heel krappe winst te stelen, 62-65.

MixedU14-3 speelde tegen BBF Migliore in Rijen. Ondanks een chaotische start wist Blauw-Wit wel de voorsprong te pakken. De defense van Blauw-Wit stond zwak waardoor de tegenstander er snel doorgeen kwam maar gelukkig vielen hun scores niet. Na de rust was Blauw-Wit sterker in defense en offense en won zo heel ruim: 28-82.

Heren1 was te gast bij de studenten van EBV Baros in Rotterdam. De eerste kwarten liet Blauw-Wit zien wat basketballen is, maar halverwege het tweede kwart ging het mis. Passes kwamen niet meer aan, werden onderschept, en ook na rust wisten ze zich niet te herpakken. En zo gaven ze de winst aan de thuisploeg cadeau.

Heren2 speelde uit in Wijk en Aalburg tegen ABC Basketball. De Roosendalers begonnen wat slordig, weinig communicatie in defense, en foutjes die eigenlijk niet nodig waren. Maar dat konden ze snel omdraaien naar goed basketball, waardoor ze met rust op voorsprong kwamen. Na rust was het spannend, beide teams hadden om en om de voorsprong, tot de laatste minuut. In de slotminuut kreeg Blauw-Wit geen enkel voordeel meer en trok ABC aan het langste eind: 77-75.

MannenU16-2 ging op bezoek bij WBB Giants in Bergen op Zoom. Blauw-Wit had wat moeite om op gang te komen. Ze begonnen te langzaam maar wisten toch een kleine voorsprong te pakken van 3 punten. Na rust lukte het om met meer tempo te spelen. Door veel steals en een buzzerbeater eindigen ze het kwart met een voorsprong van 11 punten. Maar het laatste kwart lieten ze WBB Giants terugkomen door voor eigen geluk te gaan, het samenspel was weg, en daardoor won thuisploeg de game, 53-45.

Zondag 24 november kwam MannenU16-1 in actie tegen Vlijmscherp in Vlijmen. Na grote winst in vorig duel met Vlijmscherp liepen de zaken dit keer in de uitwedstrijd toch anders. De eerste fase was matig. Verrast door een fysiek spelende tegenstander en ergernis over de arbitrage haalde de scherpte eraf. Toch herpakten de mannen zich en kon de eerste helft van de wedstrijd met winst worden afgesloten. In het derde kwart werd de voorsprong eerst nog verder uitgebreid, maar de daarna kantelde de wedstrijd. Ondanks grote inzet werd door foutenlast en oplopende frustraties in de laatste minuten met 1 punt verschil verloren: eindstand 58-57.

Programma

Komend weekend zijn er geen wedstrijden voor de basketballers van Blauw-Wit.

❯ Website Basketball Blauw-Wit Roosendaal