web analytics

Weekendoverzicht Basketball Blauw-Wit weekend 2 feb

Ook afgelopen weekend waren er weer forse scores bij de basketballers van Blauw-Wit te beleven. En ook nu weer enkele in prachtig voordeel en enkele in het nadeel van de Roosendaalse basketballers. Heren1 speelde in Vlissingen een regelrechte thriller om van de laatste plaats af te komen. Ze slaagden er ternauwernood in en hopelijk pakken ze daarmee de weg naar boven weer op.

Zaterdag 2 februari speelde U14-3 thuis tegen BC Waldric uit Woudrichem. De tegenstanders werkten hard en dapper, en hadden het “geluk” dat bij Blauw-Wit nog best veel schoten misten. De Roosendalers waren oppermachtig en wonnen de wedstrijd overtuigend. Eindstand 108-16.

MannenU16-1 kwam in Barendrecht in actie tegen de titelfavoriet Binnenland. Ze wisten op voorhand dat ze een moeilijke wedstrijd zouden krijgen, maar ze hebben zeker hun ontwikkeling kunnen laten zien! Jammer genoeg was dat nog niet helemaal terug te zien in de einduitslag: 124-37.

Ook MannenU14–1 speelde tegen Binnenland in Barendrecht. En ook hier een ruim verlies, overigens wat vertekend, met 118-30. Het spel van de Roosendalers was beter dan de score deed vermoeden. De Blauw-Wit doelpogingen draaiden er vaak uit. En natuurlijk was de tegenstander gewoon beter. Het lukte Blauw-Wit enkele keren goed om onder de druk uit te komen, waar ze ook flink op hadden getraind. Met opgeheven hoofd kwamen ze van het veld gewandeld en ze hielden de lol erin. Wel was het nogal balen richting de komende thuiswedstrijd tegen Marathon, waar ze echt kansen hebben op de winst, maar dat ze een speler moeten missen die na ongelukkige val in het gips moest. Volgend weekend is dus alle aanmoediging welkom!

U10-1 kreeg EBBC uit Den Bosch op bezoek. Blauw-Wit trad aan met 7 spelers tegen een voor hen nog onbekende opponent. Maar de coach had wat research gedaan, en de 3 scorende Bossche spelers kregen druk van de beste verdedigers van de Roosendalers en dat werkte. De bezoekers kwamen moeizaam tot scoren en zelfs moeizaam aan de bal, waardoor andere spelers ineens de bal moesten opbrengen wat resulteerde in snelle steals, flitsende passes en toen de rook was opgetrokken in sporthal prijkte daar een 77-22 overwinning voor Blauw-Wit’s u10-1 helden!

VrouwenU16-2 ontving Scheldesport uit Terneuzen, een fysiek sterke tegenstander. Blauw-Wit begon wat te gehaast, er was te weinig rust in het spel. De bezoekers profiteerden daar echter nauwelijks van. Maar toen die hun fysiek in de strijd gooiden, waren de Roosendalers daar niet tegen opgewassen. Het had een leuke pot moeten worden, want op basketbal-gebied waren de teams zeker aan elkaar gewaagd. Helaas ging nu letterlijk de sterkste met de winst naar huis: 22-36.

Blauw-Wit MannenU20-1 en MannenU20-2 komen dit jaar uit in dezelfde competitie. Afgelopen zaterdag troffen ze elkaar voor het eerst. Bij U20-1 ontbraken 4 spelers door blessure en ziekte en dat bleek in eerste instantie een gemis voor U20-1. Toch pakte U20-1 snel een 16-3 voorsprong. Maar U20-2 wist enkele keren te profiteren van wat miscommunicatie in de U20-1 defense en kwam in het tweede kwart zowaar bijna langszij op 16-15. Maar gaandeweg de wedstrijd stelde U20-1 orde op zaken, en met liefst 10 rake driepunters won U20-1, ondanks dappere tegenstand, via kwartscores 16-9, 33-18, 22-10 en 26-17 met 97-54.

Heren1 ging op bezoek naar BC Vlissingen, evenals Blauw-Wit momenteel onderaan in de Eerste divisie. Blessureleed is helaas weer het verhaal van het team, dit seizoen. Blauw-Wit reisde af met 7 heren 1 spelers: Eén van de spelers was al de hele week ziek en een speler die net terugkwam van een blessure en eigenlijk een week te vroeg op het veld moest. Maar gelukkig stond hij er voor het team en maakte veel waardevolle minuten! Aanvulling was er verder van 2 spelers uit MannenU16-1, om te voorkomen dat het team in foutenlast zou komen.

Blauw-Wit startte in hun 1-3-1 zone, wat bij de thuiswedstrijd enkele maanden geleden perfect werkte tegen de Zeeuwen. Maar nu speelden die het goed uit en de Roosendalers kregen weinig grip op een van de Vlissingse spelers, wat resulteerde in een 25-20 achterstand na het eerste kwart. Blauw-Wit handhaafde de zone met de opdracht om meer stops te maken, maar dat pakte niet goed uit en ze gingen met liefst een 53-35 achterstand rusten. In de kleedkamer had het team een goede bespreking over de noodzaak en mogelijkheden om te winnen en na rust kwamen ze met nieuwe moed het veld op. Ze schakelden over op man-to-man verdediging, tegenover de sterke en veelal ook langere tegenstanders.

Ook gooiden ze het tempo flink omhoog en speelden ze hun aanvallen geduldig uit, waar ze gemakkelijke scores uithaalden. Ze kregen het momentum mee en ondanks time-outs en andere vertragingstactieken van Vlissingen werkte Blauw-Wit zich terug in de wedstrijd. Na het derde kwart stond het 67-67. De Roosendalers bleven gasgeven en hetzelfde strijdplan aanhouden. De game kantelde naar Roosendaals voordeel en met nog 4 minuten te gaan in het vierde kwart was er een goede 76-85 voorsprong. Zaak om nu de game veilig te stellen.

Maar ze kregen meteen nog wat driepunters van Vlissingen over zich heen en het werd een spannend slot, waar Blauw-Wit continu een paar puntjes voorsprong hield totdat er weer een driepunter van Vlissingen voor de aansluiting zorgde. Er stond 93-93 op het scorebord en Vlissingen speelde op “stop de klok” – fouten maken, hopen op gemiste vrije worpen en daarna en hun balbezit en scorekansen. Maar Blauw-Wit wist wie er voor hen op de lijn moest komen en zorgden ervoor dat dat die ook de bal had. Koelbloedig schoot deze speler 11 van de 12 vrije worpen raak. Het team bleef strijden en pakte zo een verdiende en hoogstnoodzakelijk 93-97 win! Dit biedt weer perspectieven voor een weg naar boven. Maar het degradatiegevaar is nog niet helemaal afgewend.

Programma

Thuiswedstrijden zaterdag 9 februari in Sporthal In De Roos:

13:00 Blauw Wit Vrouwen U16 1 – Goba Vrouwen U16 1
14:45 Blauw-Wit Mannen U16 2 – BBF MIGLIORE Mannen U16 1
14:45 Blauw-Wit Mannen U20 2 – Barons Mannen U20 1
16:30 Blauw-Wit Mannen U14 1 – Marathon Mannen U14 1
16:30 Blauw-Wit Gemengd U14 2 – BBF MIGLIORE Gemengd U14 1
18:45 Blauw-Wit Mannen U16 1 – Rotterdam Basketbal Mannen U16 1
20:45 Blauw-Wit Mannen Senioren 1 – Basketbal Academie Limburg Mannen Senioren 2
Uitwedstrijden 9 februari
B.C. Virtus Gemengd U12 1 – Blauw-Wit Gemengd U12 2 – Werkendam
Barons Vrouwen U16 1 – Blauw Wit Vrouwen U16 2 – Breda
B.C.Waldric Gemengd U14 1- Blauw-Wit Gemengd U14 3 – Woudrichem
Goba Gemengd U10 1 – Blauw-Wit Gemengd U10 1 – Gorinchem
Uitwedstrijden 10 februari
WBB Giants Gemengd U12 1 – Blauw-Wit Gemengd U12 1 – Bergen op Zoom
Jumping Giants Mannen U18 1 – Blauw-Wit Mannen U18 1 – Nederweert

❯ Website Basketball Blauw-Wit Roosendaal