web analytics

Weekendoverzicht Basketball Blauw-Wit weekend 14 dec

Het laatste wedstrijdweekend van het jaar leverde een mooi resultaat op voor de basketballers van Blauw-Wit. Zeven teams wonnen hun wedstrijd waaronder Heren 1 en 2. MixedU14-2 ha een topdag. Het kampioenschap werd gevierd bij de wedstrijd van Heren1, met medailles en bovendien ook nog een winst van de Heren1 cadeau.

Uitslagen 14/15 december 2019
High Five Gemengd U10 1 – Blauw-Wi-Gemengd U10 1 – 36 – 29
High Five Mannen U22 1 – Blauw-Wit Mannen U22 1 – 57 – 61
High Five Mannen U18 2 – Blauw-Wit Mannen U18 2 – 58 – 43
Blauw-Wit Gemengd U12 2 – Eastwood Tigers Gemengd U12 1 – 27 – 92
Blauw-Wit Mannen U16 2 – Biks Shots Mannen U16 2 – 73 – 33
Blauw-Wit Gemengd U14 2 – Biks Shots Gemengd U14 1 – 106 – 32
Blauw-Wit Mannen U16 1 – Biks Shots Mannen U16 1 – 76 – 47
Blauw-Wit Mannen U14 1 – Almere Pioneers Mannen U14 1 – 54 – 92
Blauw-Wit Mannen Senioren 2 – TSBV Pendragon Mannen Senioren 4 – 81 – 48
Blauw-Wit Mannen Senioren 1 – Bouncers Basketball Mannen Senioren 1 – 73 – 66
Vlijmscherp SVH Gemengd U12 1 – Blauw-Wit Gemengd U12 1 – 86 – 39
Barons Gemengd U14 2 – Blauw-Wit Gemengd U14 3 – 44 – 60
MixedU10 speelde een sterke wedstrijd. In de eerste periodes nam de thuisploeg een voorsprong van een punt of 10. Maar Blauw-Wit kwam enkele keren goed terug en zelfs bijna op voorsprong, net vóór de laatste periode. In die laatste periode lukte het even niet meer en zo moesten ze de winst in Tilburg laten, 36-29.

MannenU22 speelde ook in Tilburg, en was versterkt met twee U18-1 spelers zodat ze toch over 2 wissels konden beschikken. In het begin speelden ze een sterke offence met mooi teamwork en bij rust hadden de Roosendalers een kleine voorsprong. In het derde kwarde thuisploeg liepen op, terwijl de Blauw-Witters het hoofd cool hielden en zo konden ze de 2e overwinning op rij mee naar huis nemen: 57-61.

MannenU18-2 toonde haar sociale kant in de laatste wedstrijd van het jaar. High Five had nog geen wedstrijd gewonnen en mocht winnen met 58-43. Blauw-Wit vatte de wedstrijd te makkelijk op en begon heel slecht met 20-6. Dat verschil kon niet meer goed worden gemaakt.

MixedU12-2 kwam in thuishal In De Roos in actie tegen het ongeslagen Eastwood Tigers, dat speelt met enkele oudere spelers. Blauw-Wit speelde een hele goede wedstrijd waarin het doel was laten zien dat ze echt wel met ze mee kunnen komen. Ze startten sterk en namen een 10-3 voorsprong. Het verplicht doorwisselen was nu een nadeel en de defense zakte soms flink in waar de bezoekers flink van profiteerden. Bij de uitwedstrijd tegen Eastwood kwamen ze maar tot 6 punten, nu 27 dus het doel (meer punten scoren dan uit en veel plezier hebben) werd ruimschoots gehaald.

MannenU16-2 speelde thuis tegen Biks Shots Hilvarenbeek. Blauw-wit wilde deze wedstrijd bewijzen dat ze niet op de laatste plaats horen te staan. Maar ze begonnen matig en wisten toch een kleine voorsprong te nemen. In het tweede kwart was er veel meer energie waardoor de tegenstanders nauwelijks tot scoren kwamen. Rest van de wedstrijd overduidelijk dat Blauw-Wit de winst gingen pakken. Eindstand: 73-33.

MixedU14-2 had eveneens Biks Shots als tegenstander. Het kampioenschap was voor Blauw-Wit al in de pocket, maar de inzet van de spelers was er niet minder om: ze wisten er weer een leuke wedstrijd van te maken met veel fastbreaks, mooie passes en goede verdediging, en niet te vergeten een ruime winst. Daarna lekker frietjes met een snack en het kampioenschap werd gevierd bij de wedstrijd van Heren1, met medailles en bovendien ook nog een winst van de Heren1 cadeau. Top dag!

Ook MannenU16-1 speelde tegen een team van Biks Shots. De start was voor de bezoekers die brutaal een 10 punten voorsprong namen. Maar al voor het eind van het eerste kwart was Blauw-Wit er voorbij, waarna ze gestaag de voorsprong uitbouwden tot een eindstand van 76-47.

MannenU14-1 kreeg Almere Pioneers te gast. Blauw-Wit, beperkt door enkele geblesseerde en zieke spelers, begon sterk. Het eerste kwart ging gelijk op. Het lukte om bij te blijven en in het tweede kwart namen ze zelfs even voorsprong. Maar daarna veel turnovers waardoor ze veel fast breaks om de oren kregen. Iedereen mocht veel minuten spelen en ondanks het verlies hebben ze weer veel geleerd. Na de eerste seizoenshelft, alle teams getroffen, staat Blauw-Wit U14-1 op een mooie middenmootplaats in de landelijke 2e Divisie.

Heren2 speelde thuis tegen Pendragon4 uit Tilburg. Van tevoren stond eigenlijk al vast dat Blauw-Wit deze wedstrijd zou moeten kunnen winnen, maar met hoeveel was nog niet bepaald. Blauw-Wit begon de wedstrijd sterk en nam een voorsprong van zo’n 20 punten. In het tweede kwart vielen ze wat terug door gemiste schoten en slecht uitgespeelde opties. Na wat veranderingen in de rust konden ze er in de 2e helft overheen lopen. Eindstand 81-49.

Heren1 maakte het in de laatste wedstrijd van het jaar tegen Bouncers uit Waddinxveen eigenlijk onnodig spannend. Hoewel Blauw-Wit sterk begon en een voorsprong opbouwde van rond de 15 punten, bleven de bezoekers toch in het spoor en in de slotfase kwamen ze toch wel heel angstig dichtbij, op 64-62 met nog 2 minuten te gaan. In die laatste minuten wisten de Roosendalers gelukkig het hoofd koel te houden en uiteindelijk met 73-66 te winnen. Daarmee gaan ze als gedeeld 5e in de landelijke 2e Divisie de winterstop in.

MixedU12-1 ging zondag 15 december op uitwedstrijd in Vlijmen tegen de kampioen Vlijmscherp. De thuisploeg was duidelijk sneller en ook technisch beter en bij Blauw-Wit waren enkele spelers niet fit, waardoor ze regelmatig qua defense achter de feiten aanliepen. Toch gaven ze het zeker niet zomaar weg. Het lukte heel vaak om te scoren vanuit rebounds en na drives vanuit de weakside. Samenspel ging ook prima. Kortom weer een goede wedstrijd, ondanks verlies van veel sterkere ploeg, 86-39.

MixedU14-3 speelde in Breda tegen Barons hun laatste maar ook belangrijkste wedstrijd van het jaar: bij winst zouden ze als tweede eindigen. Ze begonnen met een goede snelle offense zonder turnovers, alleen wilde de bal er niet in. Na een verder wat rommelig kwart met veel “personal fouls” wist Blauw-Wit zich te herpakken en de voorsprong te nemen en deze ook vast te houden. Goed samenspel leidde tot een verdiende 44-60 winst en zo eindigde U14-3 als tweede in de poule, meteen achter Blauw-Wit U14-2.

Kerstvakantie. Vanwege de kerstvakantie zijn er komende weken geen wedstrijden.
Winterclubmiddag. Op zaterdag 28 december houdt Blauw-Wit basketball haar jaarlijkse winterclubmiddag voor leden met clinics en mini&3×3 toernooitjes. Belangstellenden zijn van harte welkom tussen 12:00 en 18:00 uur.

❯ Website Basketball Blauw-Wit Roosendaal