web analytics

Weekendoverzicht basketball Blauw-Wit 1 dec

Afgelopen zaterdag 1 december speelden de basketballers van Blauw-Wit de volgende wedstrijden. Zo speelde Heren2 tegen Eastwood Tigers uit Oosterhout. De bezoekers stonden de gehele wedstrijd in een stugge zone defense. Dat was niet leuk en Blauw-Wit had er veel moeite mee.

Bovendien lieten ze zich wat afleiden door onderlinge frustraties. Maar uiteindelijk kregen ze hun draai te pakken tegen de zone en kwamen ze nog aardig terug tot 3 punten, maar het mocht niet baten. Eindstand 60-68.

U10 kwam in actie tegen Barons in Breda. Ze speelden een echt fantastische wedstrijd waarin veel, heel veel goede passes werden gegeven, er goed gekeken werd en de openstaande speler gevonden werd! Ook verdedigend zat het goed dicht en ze lieten Barons maar weinig scoren. Zo wonnen ze heel erg ruim en behaalden daarmee het winterkampioenschap!

VrouwenU16-1 speelde uit in en tegen Lieshout. De thuisploeg was een fors maatje te groot en te fel voor de Roosendaalse meiden, die een forse nederlaag te incasseren kregen.

MannenU14-1 reisde af naar Amsterdam om tegen de Harlem Lakers te spelen. De thuisploeg bleek geplaagd door blessures en beschikte over maar 5 inzetbare spelers. Maar de Roosendalers leken niet met hun hoofd bij de wedstrijd te zitten en zo lukte het Harlem Laker desondanks toch om de winst te pakken: 68-52.

MannenU16-1 zou in Vlissingen spelen tegen Marathon, maar die belden af omdat ze te weinig spelers beschikbaar hadden.

Mixed14-3 speelde thuis tegen Simple Dribble uit Steenbergen. Vorige keer verloren ze daarvan met 5 punten, maar deze keer speelden ze niet op hun best. De bezoekers verdedigden heel sterk en daardoor kon Blauw-Wit de ballen niet kwijt en kwamen ze moeilijk naar de basket. En als dat wel lukte, dan waren ze wat te nonchalant en misten ze veel. Zo namen de bezoekers de winst mee: 32-55.

MixedU12-2 kwam eveneens in actie tegen Simple Dribble. Blauw-Wit startte goed en nam gaandeweg de wedstrijd een mooie voorsprong. Maar in de slotfase werd de spanning hen wat te veel en Simple Dribble ging er met een nipte winst 43-50 vandoor.

VrouwenU16-2 speelde thuis tegen Scheldesport uit Terneuzen. Blauw-Wit ging met een duidelijke opdracht het veld in: iedereen moest zich laten zien. Durven aanvallen als ze de ruimte hadden en ook eens een schot nemen in plaats van de pass zoeken. Het was mooi om te zien dat zo ook anderen dan de gebruikelijken ook wisten te scoren. Aandachtspuntje bleek nog wel de defence. Geconcentreerd blijven en de bal zien moet nog wat aan gewerkt worden. Uiteindelijk werd de leuke wedstrijd, afgesloten met ruime overwinning 81-39.

Ook MannenU16-2 trof Simple Dribble uit Steenbergen. Bij de uitwedstrijd enkele weken geleden hadden de Roosendalers veel moeite met de Steenbergse zone-defence, maar afgelopen weken hebben ze daar veel op getraind. Het eerste kwart speelden ze aardig, alleen viel de bal niet door ring. Wel lukte het om de bezoekers van scoren af te houden, maar het spel was te traag, ruststand 12-13. In de rust werd afgesproken dat ze sneller moesten spelen en een goede full-court-press zouden wegzetten, snelle schoten maken en eventuele rebounds pakken. Het lukte met enkele rake schoten in het 3e kwart en Blauw-Wit nam een voorsprong van 12 punten. Gaandeweg bouwde het team de voorsprong nog veel verder uit, ze bleven fel en vonden de vrije man. Een mooie winst was het gevolg: 74-36.

MannenU20-2 kreeg VlijmscherpSVH uit Vlijmen te gast. De bezoekers namen in de beginfase een kleine voorsprong, die Blauw-Wit, hoewel ze enkele keren heel dicht naderden, niet meer konden goed maken. Vlijmscherp nam de winst mee: 56-70.


Programma
 
Thuiswedstrijden 8 december 2018 in Sporthal In De Roos:
14:30 uur: Blauw-Wit Gemengd U14 2 – BBF MIGLIORE Gemengd U14 1
14:30 uur: Blauw-Wit Gemengd U10 1 – E.L.B.C. Gemengd U10 1
16:30 uur: Blauw-Wit Mannen U18 1 – E.L.B.C. Mannen U18 1
16:30 uur: Blauw Wit Vrouwen U16 1 – Oirschot Vrouwen U16 1
18:30 uur: Blauw-Wit Mannen U16 1 – BS Leiden Mannen U16 2
20:30 uur: Blauw-Wit Mannen Senioren 1 – WBB Giants Mannen Senioren 1
 
Uitwedstrijden 8 december:
High Five Gemengd U12 1 – Blauw-Wit Gemengd U12 1 – Tilburg
BBF MIGLIORE Mannen Senioren 1 – Blauw-Wit Mannen Senioren 2 – Rijen
BC Langstraat Shooters Mannen U16 1 – Blauw-Wit Mannen U16 2 – Waalwijk
BBF MIGLIORE Gemengd U12 1 – Blauw-Wit Gemengd U12 2 – Rijen
BV Souburg Vrouwen U16 1 – Blauw-Wit Vrouwen U16 2 – Oost-Souburg
High Five Gemengd U14 4 – Blauw-Wit Gemengd U14 3 – Tilburg
 
Uitwedstrijden 9 december:
Barons Mannen U20 1 – Blauw-Wit Mannen U20 2 – Breda
BV Wyba Mannen U20 1 – Blauw-Wit Mannen U20 1 – Wijchen