web analytics

Weekeinde met grote verschillen

Vandaag (zaterdag) hebben we nog te maken met de goede kant van een hogedrukgebied, maar deze trekt in de loop van de nacht naar het oosten weg. De temperatuur loopt op tot 18 of 19 graden, het is licht bewolkt en er is een zwakke wind uit westelijke richting.

Op het naderen van een volgend druk gebied draait de wind komende nacht via noord naar noordoost en neemt dan toe tot matig. De temperatuur daalt tot 6 of 7 graden. Maar dan zondag: een drukgebied uit koude lucht komt vanuit het noorden binnen en daafrdoor blijft de temperatuur rond de 10 graden hangen, bij een gedeeltelijke bewolking.

In de nacht naar maandag verdwijnt de meeste bewolking en gaat de temperatuur flink onderuit; zelfs tot rond het vriespunt tegen de morgen.

Maandag wel meer zon, maar de temperatuur blijft achter met 10 of 11 graden en een zwakke wind uit noordoost. In de loop van de nacht trekt het drukgebied verder en krijgen depressies meer invloed. De temperatuur draait dan rond 3 of 4 graden en de wind draait naar zuidwest tot west.

Op dinsdag is er wat regen mogelijk en zal de temperatuur niet veel hoger komen dan 10 of 11 graden.

❯ Website Meteo Roosendaal-West