web analytics

‘Week van ons water’ in Roosendaal (13-15-17 mei)

Op zaterdag 13 mei om 11:00 uur geven wethouder Saskia Schenk en tv-tuinman Lodewijk Hoekstra het startsein voor een ‘Week van ons Water’ in de gemeente Roosendaal. De week staat in het teken van water in en rondom het huis. Er zijn activiteiten voor jong en oud.

De opening is in Wouw bij de ‘Wouwse Tuinen’ aan de Donkenweg 7, waar een watervriendelijke Levende Tuin wordt geopend, de allereerste NL Greenlabel inspiratietuin in Nederland.

Watermarkt op Nieuwe Markt
Rond 13:00 zijn Schenk en Hoekstra – die ambassadeur is van ‘De Week van ons water’ – vervolgens op de Nieuwe Markt in Roosendaal, waar dan een speciale watermarkt is ingericht Die infomarkt is van 11:00 – 15:00 uur. Tijdens de Watermarkt geven hoveniers uitleg en advies hoe je een tuin waterbestendig kan maken door bijvoorbeeld te ‘ontstenen’ en te vergroenen.

Kinderen worden uitgedaagd om een nagebootste heftige regenbui te trotseren. Dit om de kinderen te laten beseffen wat een heftige regenbui die door de klimaatveranderingen vaker in de zomermaanden kunnen optreden, kan betekenen.
Ook is er voor kinderen een waterbaan (met medewerking van de scouting) en kunnen ze meewerken aan de langste digitale watertekening, en een groen tuintje ontwerpen. Er zijn leuke prijsjes te winnen.

Film in de bioscoop
In het kader van ‘Week van ons water’ wordt op maandagavond 15 mei in de C-Cinema aan de Brugstraat 48 de Nederlandse dramafilm ‘De Storm’ vertoond. Deze film, die zich grotendeels afspeelt tijdens de watersnoodramp in 1953, geeft aan welke fatale gevolgen een overstroming kan hebben. Kaartjes zijn gratis verkrijgbaar via de website van de gemeente, www.roosendaal.nl/onswater.

Kinderfestival op kinderboerderij
Op woensdagmiddag 17 mei is er bij Kinderboerderij Minnebeek van 14.00 tot 16.30 uur het kinderfestival ‘Professor Waterwijs’, bedoeld voor kinderen van 7 tot en met 14 jaar. Tijdens dit festival is er van alles te doen op het gebied van water. Kinderen kunnen op pad gaan met professor Waterwijs, meedoen aan de een waterquiz, op zoek gaan naar waterdiertjes en de waterkwaliteit onderzoeken. Ook is er een spellenparcours en er is echt waterorgel.
Deelname is gratis, maar men moet zich wel aanmelden via de website van het MEC.