web analytics

Wedstrijd Steenbergen – RBC gestaakt na vechtpartij

UPDATE – Bij de stand 3-1 heeft de scheidsrechter de wedstrijd Steenbergen – RBC zondagmiddag 24 maart na ongeveer een uur spelen wegens een vechtpartij gestaakt. ‘Het duel is s vanmiddag op een compleet fiasco uitgedraaid’, zegt RBC er zelf over op de Facebookpagina van de club.

De lezing van RBC: ‘Steenbergen-speler Enzo den Haak vond het nodig om – na een overtreding van Marouane Hamdoune op hem, eerst een elleboog in het gezicht te geven, en nadat Hamdoune op de grond lag moest RBC’s nummer vijf ook nog een vuistslag in zijn gezicht incasseren. Dat zette kwaad bloed bij de RBC-spelers die op hun beurt Hamdoune probeerden te ontzetten. Daarop volgde een enorm opstootje, waarbij de Steenbergen-aanhang het ook nodig vond om RBC-spelers aan te vallen’.

Scheidsrechter
De lezing van RBC verder: ‘Ook arbiter Van Westing kreeg een klap in zijn gezicht. De aanstichter van dit alles was inmiddels in een doldrieste stier veranderd, die over de reclameborden heensprong opzoek naar meer RBC-spelers om letsel toe te brengen. De scheidsrechter rende hem achterna om hem te kalmeren, maar niets hielp. Hij moest uiteindelijk door zijn eigen aanhang tot stoppen gedwongen worden. De leidende arbiter besloot een afkoelingsperiode in te gelasten van dertig minuten, maar besloot uiteindelijk om het duel definitief te staken’.

Bij stand 3-1
Steenbergen had op dat moment een 3-1 voorsprong in handen. In de eerste helft was de thuisploeg na ruim twintig minuten op voorsprong gekomen, nadat een voorzet via een been van een RBC-verdediger van richting werd veranderd en de inzet plots gepromoveerd werd tot doelpunt. RBC had moeite met het veld, maar kwam na een half uur beter in het spel en kreeg enkele kansen via Mujib Yaqoubi.

Kwestie van tijd

Acht minuten voor het rustsignaal was het Adnane Samra die een voorzet van Levy Schotel in de kruising schoot. RBC drukte door en een voorsprong leek een kwestie van tijd. Randy Elst lanceerde Schotel die de keeper uitspeelde en met links de verre hoek opzocht, maar hij zag zijn inzet net langs de verkeerde kant van de paal in het doel belanden.

Achterstand

In de tweede helft keek RBC snel weer tegen een achterstand aan. Twee maal gebeurde dat via een hoekschop. Bij de eerste leek doelman Joeri Leest gehinderd te worden, maar de scheids kende het doelpunt toe. Niet veel later was het ook 3-1 en opnieuw werd er uit een corner raak gekopt. Enkele minuten later moest scheidsrechter Van Westing het duel staken vanwege de vechtpartij. Den Haak kreeg uiteindelijk rood, maar Hamdoune ook op basis van de rapporteur die langs de lijn stond en de scheidsrechter informeerde dat Hamdoune ook iets gedaan zou hebben.

❯ Verslag op website BN DeStem