web analytics

‘Droom van restaurant in watertoren bestaat nog steeds’

Een (bescheiden) restaurant bovenin de Watertoren aan de Nispensestraat in Roosendaal. Het is al vele jaren een droom van Saskia en Jan Provily, de bewoners van de watertoren. In de jaren 2010 en 2011 kwamen ze al met die plannen naar buiten. Het is er nog niet van gekomen, maar wellicht kan daar nu dit jaar een belangrijke stap in gemaakt worden.

‘De droom van een restaurant boven in de toren bestaat nog steeds. Maar dat is wel gekoppeld aan de bouw van drie herenhuizen op het terrein voor de Watertoren. We merken dat de woningmarkt voor woningen in het hogere segment nu ook aantrekt en we hebben er alle vertrouwen in – mede door de toekomstige aanleg van de nieuwe centrumring – dat we deze herenhuizen binnenkort verkopen. Om de Watertoren toch alvast enigszins toegankelijk te maken voor het publiek, willen we alvast op kleine schaal beginnen op de begane grond. Daarvoor gaan we natuurlijk ook de benodigde horecavergunningen bij de gemeente aanvragen’, zegt Saskia Provily.

Koksopleiding
In 2013 rondde zij een 4-jarige koksopleiding in België af en ze is intussen al ruim vier jaar als zelfstandig ondernemer werkzaam. Zo heeft ze al ruim 350 kookworkshops aan huis verzorgd. ‘Ontzettend leuk om te doen en met veel passie en plezier ondersteun, begeleid en adviseer ik de mensen in het bereiden van hun gerechten. Hier geniet ik enorm van en doe ik veel ervaring op. Het zelf koken en bakken blijft mijn grootste hobby en passie’, vertelt ze.

High Tea
Nu is ze gestart met ‘Culinicious Take away High tea, cupcakes, muffins, fudge, taartje (van de maand) en fingerfood’. De high tea, cupcakes, taart, fudge en fingerfood bestaat vrijwel geheel uit huisgemaakte seizoenslekkernijen. De producten kunnen worden afgehaald of bezorgd worden. ‘En hopelijk dit jaar ook in de Watertoren zelf geserveerd worden. Op de begane grond willen we een ruimte inrichten, zodat we na het verkrijgen van de drank-/horecawetvergunning ook hier onder andere kookworkshops, diners en high tea’s kunnen verzorgen’.

Voorlopig vinden haar kookworkshops bij de mensen thuis plaats. ‘Ik neem dan zelf zoveel mogelijk keukenmateriaal mee. Of de klant regelt zelf de ingrediënten, of ik kan dit voor ze doen tegen een boodschappenvergoeding. Heb hier al ruim vier jaar ervaring mee en het is een enorm succes’, vertelt ze.

❯ Website Culinicious

Rondleidingen Watertoren
Op Koningsdag 27 april zijn er om 11:00 en 15:00 uur rondleidingen in de Watertoren. Deelname kost vijf euro. Ook is er die dag in de watertoren van 10:30 – 16:00 uur een zolderverkoop, met onder andere speelgoed, kleding en huishoudelijke spullen. Die is deels op de begane grond en grotendeels op de eerste etage. Te bereiken via de ingang vaan de Nispensestraat.
Uiteraard kan het publiek dan ook kennismaken met de mogelijkheden van Culicious.

Foto boven: De Watertoren aan de Nispensestraat zoals die er nu bij staat. Inzet: Saskia Provily.

Wanneer: dinsdag 7 juli 2020 @ 20:00
Waar: Carillon Sint Janskerk, Markt

Zomeravond beiaardconcert Zomeravondklokken klinken vanaf de St. Jan. Concert door Joost van Balkom uit Den Bosch. De beiaardconcerten zorgen voor