web analytics

Waterleiding omgeving ‘De Schuiven’ wordt vanaf 4 januari vervangen

Voor de omgeving Kade, Kadeplein, HGD-straat en het Emile van Loonpark begint het nieuwe jaar met een klus van Brabant Water. Er moet in deze omgeving van overweg ‘De Schuiven’ zo’n 300 meter waterleiding worden vervangen. Met dat werk begint Brabant Water op maandag 4 januari. Dat betekent (mogelijk) overlast voor omwonenden en verkeershinder voor passanten.

Boring
Brabant Water moet de verouderde waterleidingen vernieuwen. De huidige gietijzeren leidingen (met mantelbuis) zijn 80 jaar geleden aangelegd en dringend aan vernieuwing toe. Brabant Water voert dit uit via de zogenaamde HDD techniek (horizontaal gestuurde boring). Daarbij vinden ook boringen onder de spoorlijn plaats. ‘Door deze vernieuwing kunnen inwoners in de toekomst blijven rekenen op vers kraanwater’, zegt de gemeente.

Omwonenden
Alle direct omwonenden hebben inmiddels een informatiebrief van Brabant Water gekregen waarin de reden en de gevolgen worden uitgelegd. Zo kan er overdag tijdelijk sprake zijn van geluidhinder door boorwerkzaamheden en op sommige momenten kan er korte tijd sprake zijn van geen of verminderde waterdruk. Voor de betrokken omwonenden zorgt Brabant Water voor een tappunt. ‘Uiteraard wordt dit van tevoren met de betrokkenen duidelijk gecommuniceerd’, zo wordt gesteld.

Verkeer
Voor weggebruikers worden wegafsluiten en omleiding aangegeven (onder andere via matrixborden). Ook worden verkeersregelaars ingezet. Voor fietsers en/of voetgangers blijven alle wegen toegankelijk. Wel zullen fietsers mogelijk stukken moeten lopen. Door de ingestelde omleidingen kan het op sommige wegen drukker zijn dan normaal en is er op een deel van de Kade tijdelijk sprake van twee richtingsverkeer;

Tijdelijke verkeershinder
– Op de Kade is gedurende 1,5 week tweerichting verkeer ten behoeve van het openbaar vervoer
– De H.G. Dirckxstraat is gedurende 1,5 week afgesloten voor doorgaand verkeer (11-20 jan.)
– Het Kadeplein is gedurende 3 weken afgesloten (11-29 jan.)
– Het Emile van Loonpark is gedurende 5 weken niet toegankelijk (4 jan. – 19 febr.)
– Het parkeerterrein Vughtstraat (naast Emile van Loonpark) wordt gedeeltelijk afgesloten i.v.m. plaatsing bouwdepots / materiaal opslag van Brabant Water (4 jan. – 19 febr.)

Actuele informatie staat op de website www.waterstoring.nl/brabantwater