web analytics

Wat zou het verhaal van deze fiets zijn?

Behalve de Grote Vragen over het Leven, zijn er ook tal van kleine vragen. Een zo’n kleine vraag die ons bezighoudt, is de vraag welke verhaal achter deze aan een boom achtergelaten – en nog goed uitziende – fiets langs het fietspad van de Laan van Brabant / Willem Dreesweg in Roosendaal schuilt. Aan een boom op een onlogische plek: een paar meter vanaf het fietspad, en niet direct bij een ingang van het wooncomplex van Groenhuysen op de hoek met de Bergrand. Geen logische plek voor een bewoner of bezoeker van dat complex.

De fiets bevindt zich daar al geruime tijd. In onze beleving toch zeker wel een maand. Een plek waar veel mensen langskomen, van wie bij een aantal de fiets vast wel is opgevallen. Eerst stond die keurig tegen de boom, na een storm ligt die er tegen. Maar nog steeds met een fietsslot vastgeketend. Op die plek zie ik geregeld ook twee leden van het buurtpreventieteam voorbijlopen, dus die hebben hem ongetwijfeld ook gezien.

Sterker nog, Handhaving van de gemeente is er, inmiddels enige tijd geleden al, bijgeweest. Heeft er zelfs een label aangeplakt – zoals ook bij fietsen bij het station geregeld gebeurt – waarop wordt aangekondigd dat-ie ‘rond 17-06 zal worden verwijderd’. (Op donderdagmorgen 20 juni lag-ie er nog). En voor wie eventueel slechte bedoelingen zou hebben: het rijwiel is volgens dat label al wel aangemeld als gevonden voorwerp…

Dus vandaag of morgen zal-ie wel worden opgehaald. Blijft de vraag over waarom die fiets juist daar is achtergelaten. Door iemand die hem ergens ‘meegenomen’ had en hem kwijt moest? Maar waarom dan dat slot aan de boom? Of door iemand die niet goed geworden is en …?

Ik vrees dat we het nooit te weten zullen komen. Inmiddels is er een paar honderd meter verder langs dit fietspad een nieuw soortgelijk geval. Op de plek waar het fietspad uitkomt bij de Vijfhuizenberg staat inmiddels – ik denk een weekje – een nog goed uitziende roze-rood gekleurde dames (oma) fiets in de heg. Lijkt daar achteloos achtergelaten. Misschien iemand die hem daar dagelijks ‘parkeert’ om met iemand mee te rijden? We komen er alleen ’s morgens langs, dus zien niet of-ie er daar ook al een week overnacht. Benieuwd of-ie er morgen ook nog staat,… of weer..


 

 
Reactie Handhaving (20-06-2019 13:40 uur):
‘Toevalligerwijs stond de verwijdering van die fiets ingepland voor deze middag. Komende 13 weken zal de fiets opgeslagen worden bij Team Openbare Werken van de gemeente Roosendaal. Wordt de fiets daar niet opgehaald door de rechtmatige eigenaar, dan zal deze na die 13 weken naar een liefdadigheidsinstelling zonder winstoogmerk gaan.
Stephan van den Boom Gemeente Roosendaal Groep Handhaving’