web analytics

Wandelen op eiland Tiengemeten (15 juli)

De KNNV/IVN afdeling Roosendaal heeft voor zondagmorgen 15 juli een wandeling onder leiding van een natuurgids voorbereid op het eiland Tiengemeten.Sat is een eilandin Zuid-Holland van 7 kilometer lang en 2 kilometer breed. Vooral voor vogelliefhebbers is het eiland een aanrader.

De vertrektijd vanuit Roosendaal is om 09.00 uur vanaf de parkeerplaats Visdonk Lodge aan de Rozenvendreef 2 in Roosendaal. Om 10:00 uur vertrekt de pont vanuit Zuid Beijerland (Nieuwendijk 1, 3284 KR). Terug wordt de pont van 13:10 uur genomen.

De naam Tiengemeten duidt op de grootte; een gemet is een oude landmaat. Tiengemeten is 7 kilometer lang en 2 kilometer breed en is niet meer in overeenstemming met de tien gemet van weleer.

Oorspronkelijk was het eiland grotendeels verpacht aan boeren. Sinds 1997 wordt het door Natuurmonumenten beheerd als nat natuurgebied. Vooral voor vogelliefhebbers is het eiland een aanrader om te bezoeken. De zeearend is een vogel die met wat geluk te spotten is. Natuurgids Joke Stoop zal laten zien dat ook plantenliefhebbers aan hun trekken komen.

Wie vanuit Roosendaal wil meerijden, wordt een bijdrage van 3,50 euro gevraagd.

❯ Website KNNV afdeling Roosendaal