web analytics

Wandelen in De Noordpolder bij de Brabantse Wal (9 juli)

 De KNNV/IVN afdeling Roosendaal organiseert zondagmorgen 9 julii een wandeling onder leiding van een natuurgids door natuurgebied de Noordpolder ten noordwesten van Ossendrecht. Vanaf de parkeerplaats bij Visdonk Lodge wordt om 08:30 uur vertrokken.

De vertrektijd is 08.30 uur vanaf de parkeerplaats Visdonk Lodge, hoek Rozenvendreef 2 in Roosendaal of ter plaatse ( 09.00 uur ) bij café het Calfven, Calfven 99, 4641 RC Ossendrecht. De wandeling duurt tot 12.00 uur. Wie vanuit Roosendaal wil meerijden, wordt een bijdrage van 2,70 euro gevraagd.

De Noordpolder is een natuurgebied ten noordwesten van Ossendrecht en gelegen aan de voet van de Brabantse Wal. Deze oude polder is uniek door de overgang tussen hoog en laag, droog en nat, zand en klei. Vanuit de hoge wal wordt water ondergronds opgestuwd naar de lage polder, waar het als kwelwater aan de oppervlakte komt.

De Noordpolder is hierdoor erg drassig en niet echt geschikt voor de landbouw. Aangekocht door Natuurmonumenten heeft deze polder zich ontwikkeld tot een rijkdom aan natuurschoon. Onze gids, Jac Huijps, weet veel te vertellen over de flora en fauna en zijn specifieke aandacht voor insecten zal u niet ontgaan.

>> Website KNNV afdeling Roosendaal

Foto: Website Waterschap Brabantse Delta