web analytics

Wandelen door natuurgebied Zurenhoek (29 okt)

De KNNV/IVN afdeling Roosendaal verzorgt zondagmorgen 29 oktober een wandeling onder leiding van een natuurgids door het natuurgebied Zurenhoek tussen Bergen op Zoom en Wouwse Plantage om op zoek te gaan naar paddenstoelen.

De vertrektijd is 09.00 uur vanaf de parkeerplaats Visdonk Lodge, hoek Rozenvendreef 2 in Roosendaal of ter plaatse om 09.30 uur vlakbij de Nieuwe Kloof aan de Zurenhoek. De wandeling duurt tot 12.00 uur.

Zurenhoek is maar 10 hectare groot en bestaat voornamelijk uit naaldbos op voormalig stuifzand. Het naaldbos wordt door Brabants Landschap langzaam omgezet tot loofbos en het stuifzand wordt levend gehouden door het te laten stuiven.

Natuurgids Marike de Haan let tijdens de wandeling op herfstverschijnselen en de paddenstoelen die de groep tegenkomt. Paddenstoelen zoals de hanenkam en de gekraagde aardster worden regelmatig in dit gebied aangetroffen. De herfst met zijn kleurenpracht komt in natuurgebied Zurenhoek optimaal tot zijn recht.

Stevige wandelschoenen worden aanbevolen. Meewandelen is gratis, maar wie vanuit Roosendaal wil meerijden wordt een bijdrage van 1,60 gevraagd.

❯ Website KNNV Roosendaal