web analytics

Wandelen met IVN/KNNV Roosendaal in landgoed Hondsdonk (4 nov)

De KNNV/IVN afdeling Roosendaal gaat zondagmorgen 4 november wandelen onder leiding van een natuurgids in het landgoed Hondsdonk ten zuiden van Ulvenhout. De wandeling duurt tot plm 12:00 uur.

De vertrektijd vanuit Roosendaal is om 09.00 uur vanaf de parkeerplaats Visdonk Lodge aan de Rozenvendreef 2 in Roosendaal. Aan meewandelen zijn geen kosten verbonden en iedereen is welkom. Wie vanuit Roosendaal wil meerijden, wordt een vergoeding vsn 3,50 euro gevraagd.

Het oude landgoed Hondsdonk bevindt zich ten zuiden van Ulvenhout en vormt de verbinding tussen de Strijbeekse heide en de landgoederen Luchtenburg en Valkenberg. De landgoederen Hondsdonk, Luchtenburg en Valkenberg vormen een vrijwel aaneengesloten landgoederenzone van ongeveer 600 hectare.

Het gebied is erg gevarieerd; loof- en naaldbomen, droge en natte gronden, akkers, weilanden, houtwallen en statige lanen. De tuin rondom huis Hondsdonk is aangelegd in Engelse landschapsstijl.

Paddenstoelen zullen in deze periode van het jaar rijkelijk aanwezig zijn. Natuurgids Ad Hellemons zal daar zeker aandacht aan besteden.

❯ Website KNNV afdeling Roosendaal
❯ Website IVN afdeling Roosendaal

Foto bovenaan: Natuurgids Ad Hellemons, website IVN