web analytics

Wandelen met gids in de Rucphense bossen (27 okt)

De zondagochtendwandeling van KNNV/IVN afd. Roosendaal is zondag 27 oktober dicht bij huis: er wordt onder leiding van een natuurgids een wandeling door de Rucphense bossen gemaakt.

De vertrektijd is 08.30 uur vanaf de parkeerplaats Visdonk Lodge aan de Rozenvendreef 2 in Roosendaal of ter plaatse om 08.45 uur op de parkeerplaats links van de Achtmaalsebaan en vóór de zijstraat Nederheide. De wandeling duurt tot 12.00 uur.

Het Rucphense bos was oorspronkelijk een dekzandrug die een heide- en stuifzandgebied vormde. In de beginjaren van de 20ste eeuw werd het beplant met naaldbomen, voornamelijk grove den, douglasspar en Europese lariks.

De uitgestrekte naaldbossen worden afgewisseld met landbouwenclaves, stuifzand- en heiderelicten en enkele resten van eikenhakhoutwallen. Jack Huijps is de natuurgids tijdens deze wandeling. Met name zijn kennis over insecten zal niet onopgemerkt blijven.

Meewandelen is gratis. Wie vanaf de parkeerplaats Lodge Visdonk wil meerijden naar het startpunt van de wandeling, wordt een bijdrage van 0,50 euro gevraagd.

Vertrek Parkeerplaats Lodge Visdonk
Rozenvendreef 2
4707 PD Roosendaal

❯ Website KNNV afdeling Roosendaal
❯ Website IVN afdeling Roosendaal