web analytics

Wandelen over loopgravenpad in Belgisch Kapellen (20 aug)

De KNNV/IVN afdeling Roosendaal heeft voor zondagmorgen 20 augustus een wandeling onder leiding van een natuurgids op het programma staan door het Belgische Mastenbos bij Kapellen. Daar wordt het loopgravenpad gevolgd. Vanuit Roosendaal wordt om half negen vertrokken.

Dat gebeurt vanaf de parkeerplaats Visdonk Lodge op de hoek Rozenvendreef 2 in Roosendaal of ter plaatse om 09.00 uur vanaf de Oude Galgenstraat 65, 2950 Kapellen. De wandeling duurt tot 12.00 uur.

Al honderd jaar bevindt zich in het Kapelse Mastenbos een deel van de nooit gebruikte Duitse verdedigingslinie. Begroeid met mossen, varens en grassen waren de sporen van de linie niet goed meer zichtbaar. Dankzij een loopgravenpad in 2014 aangelegd met zitbanken, infoborden, trappen en brugjes is daar verandering in gekomen.

Langs het pad wordt uitleg gegeven over de historische context van het Mastenbos en over het unieke ecosysteem dat zich na de Duitse terugtrekking gevormd heeft. Een viertal bunkers is te betreden; de overige bunkers blijven voorbehouden voor overwinterende vleermuizen.

Natuurgids Jac Huijps vertelt de wandelaars over de natuur in een gebied dat eens een vuurlinie was. Dier en plant leven nu vredig naast elkaar.

Meewandelen is gratis. Wie vanuit Roosendaal wil meerijden, wordt een vergoeding van 2,70 euro gevraagd.

❯ Website KNNV afdeling Roosendaal

Wanneer: zondag 12 juli 2020 @ 09:30
Waar: Natuurpoort Wouwse Plantage, Schouwenbaan

Landgoedwandeling Een wandeling door het landgoed Wouwse Plantage en het Plantage Centrum waarbij wetenswaardigheden over de gebouwen en de historie