web analytics

Wandelen in natuurgebied de Zwaakse Weel (21 okt)

De KNNV/IVN afdeling Roosendaal heeft voor zondagmorgen 21oktober een wandeling onder leiding van een natuurgids door het Zeeuwse natuurgebied de Zwaakse Weel nabij Kwadendamme op het programma staan.

Vanuit Roosendaal wordt om 08.30 uur vertrokken vanaf de parkeerplaats Visdonk Lodge aan de Rozenvendreef. Men kan zich ter plaatse ook om 09:30 uur aansluiten bij de groep op de parkeerplaats Zwaaksedijk 5 in Kwadendamme.De wandeling duurt tot 12:00 uur.

Oude kreek
De Zwaakse Weel is een restant van een oude kreek en is een van de grootste natuurgebieden in de Zak van Zuid-Beveland. Het gebied, ca. 100 hectare, is in bezit van Natuurmonumenten en heeft een rijke flora en fauna. De koperwiek en de kramsvogel doen zich regelmatig te goed aan de vele bessen van hagen en mogelijk laten ze zich zien tijdens de wandeling.

Behalve de oude kreek, de gras- en rietlanden zijn ook de hoogstamfruitbomen opmerkelijk. Het is een bijzonder gevarieerd natuurgebied waar Jack Huijps als natuurgids met enthousiasme over weet te vertellen.

Wie vanaf Roosendaal wil meerijden, wordt een vergoeding van 6 euro gevraagd.Meewandelen is gratis.

Foto boven: website IVN Roosendaal

❯ Website KNNV Roosendaal
❯ Website IVN Roosendaal