web analytics

Wandelen in natuurgebied De Heide (16 dec)

KNNV/IVN afdeling Roosendaal organiseert zondagmorgen 16 december een wandeling onder leiding van een natuurgids in het natuurgebied De Heide nabij de stad Bergen op Zoom. De vertrektijd vanauit Roosendaal is 09.00 uur vanaf de parkeerplaats Visdonk Lodge aan de Rozenvendreef 2, of ter plaatse om 09.20 uur langs de bosrand kruising Zurenhoek en de Molenzichtweg in Bergen op Zoom.

De wandeling duurt tot 12.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden en iedereen is welkom.Wie wil meerijden vanuit Roosendaal wordt wel een meerijbijdragen van 1,50 euro gevraagd.

De Heide is een natuurgebied gelegen nabij de gemeente Bergen op Zoom en gedeeltelijk in beheer van Brabants Landschap. Kenmerkend zijn de heidevelden, gemengde loof- en naaldbossen en zelfs een natte laagte.

Natuurgids Petra van der Wiel zal laten zien wat er te ontdekken valt op het moment dat het blad van de bomen bijna gevallen is. Misschien hangt er een mistige flard over de heide en liggen er dauwdruppels op mossen en na wat speurwerk insecten onder een strooisel laag.

‘Ook deze periode van het jaar valt er veel aan natuurschoon te ontdekken en fotografieliefhebbers kunnen hun hart ophalen’, weten de organisatoren.

❯ Website KNNV afdeling Roosendaall
❯ Website IVN afdeling Roosendaal

Foto: Website IVN Roosendaal