web analytics

Wandelen met gids door de Kriekelaere Duinen (28 jan)

De KNNV/IVN afdeling Roosendaal heeft voor zondagmorgen 28 januari een wandeling onder leiding van een natuurgids voorbereid door de Kriekelaere duinen, centraal gelegen in grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide.

De vertrektijd is 09.00 uur vanaf de parkeerplaats Visdonk Lodge op de hoek Rozenvendreef 2 in Roosendaal of om 09.30 uur ter plaatse op de parkeerplaats bij camping Hazeduinen aan de 1e Verdelingsweg 6 in Putte.
De wandeling duurt tot 12.30 uur.

Centraal in grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide op de grens met Vlaanderen ligt een prachtig, maar kwetsbaar gebied met een schat aan biodiversiteit. De Kriekelaere Duinen worden beheerd door Natuurmonumenten. Een stuifzandgebied met droge en natte heide en ingesloten door uitgestrekte naaldbossen. Dit is een winterwandeling en de wandelaars zullen enkele bijzondere bewoners als nachtzwaluw, mierenleeuw, gladde slang en heivlinder nu niet tegenkomen. Maar wie weet wel de zwarte specht of havik of een andere verrassing.

Wim van Vliet, natuurgids tijdens de wandeling, is overtuigd dat dit bijzondere gebied ook in wintertooi heel aantrekkelijk is.

Meewandelen is gratis, wie vanuit Roosendaal wil meerijden wordt een bijdrage van 2,50 euro gevraagd.

❯ Website KNNV afdeling Roosendaal

Foto: website KNNV afdeling Roosendaal, van Wim van Vliet, de gids van deze wandeling.