web analytics

Wandelen door natuurschoon bij Zierikzee (7 april)

De KNNV/IVN afdelingen Roosendaal hebben voor zondagmorgen 7 april een wandeling onder leiding van een natuurgids op het programma staan door natuurgebied Levensstrijd bij Zierikzee. De vertrektijd vanuit Roosendaal is is 08.30 uur vanaf de parkeerplaats Visdonk Lodge aan de Rozenvendreef 2, of ter plaatse om 09.30 uur aan de West Havendijk/’t Luitje in Zierikzee.

De wandeling duurt tot 12.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden en iedereen is welkom. Wie vanuit Roosendaal wil meerijden wordt een vergoeding van 6,50 euro gevraagd. ‘

Tijdens de wandeling door natuurgebied Levensstrijd kan er genoten worden van weidse uitzichten en is de zilte lucht van de Oosterschelde goed waar te nemen. Vele vogels strijken hier neer om te broeden of even te rusten tijdens hun verre reis.

Overwinteraars zijn onder meer de smient, de wulp en de wintertaling. In de lente maken zij plaats voor broedvogels zoals de kievit, de grutto en de tureluur. De Oosterschelde heeft een unieke zoutminnende flora en is verder bekend om zijn bruinvissen en zeehonden die regelmatig waargenomen worden.

Jack Huijps, de natuurgids, belooft dat het een interessante wandeling gaat worden met veel waarnemingen.

Vertrek Parkeerplaatse Lodge Visdonk
Rozenvendreef 2
4707 PD Roosendaal

❯ Website KNNV afdeling Roosendaal
❯ Website IVN afdeling Roosendaal

Foto boven: Website IVN Roosendaal