web analytics

Wandelen door landgoed Mattemburgh (26 mei)

KNNV/IVN afdeling Roosendaal verzorgt zondagmorgen 26 mei een wandeling onder leiding van een natuurgids door landgoed Mattemburgh, dat deel uitmaakt van de Brabantse Wal. Om 08:30 wordt vanuit Roosendaal vertrokken vanaf de parkeerplaats Visdonk Lodge aan de Rozenvendreef 2. Wandelaars kunnen ter plaatse op de parkeerplaats aan de Antwerpsestraatweg bij landgoed Mattemburgh ook om 09.00 uur aanhaken.

De wandeling duurt tot 12.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden en iedereen is welkom. Wie vanuit Roosendaal wil meerijden, wordt een bijdrage van 2,20 euro gevraagd.

Best bewaard
Landgoed Mattemburgh ligt ten zuiden van Bergen op Zoom. De tuinen rondom de villa worden gerekend tot de vijf best bewaard gebleven stijltuinen. Hoogtepunt in de tuin is de theekoepel op een kunstmatige verhoging. Van hieruit lopen zichtassen naar het Markiezaatsmeer en het beekdal van de Blaffert.

Voedselbron
In het bos vinden doelbewust geen ingrepen meer plaats. Bomen vallen om en blijven liggen en vormen een voedselbron voor insecten, amfibieën, vogels en zoogdieren. De wandeling onder leiding van natuurgids Wim van Vliet voert over de Brabantse Wal, de steilrand die de grens vormt tussen zand- en kleigrond, en biedt een prachtig uitzicht op het lager gelegen Markiezaatsmeer.

Vertrek Parkeerplaats Lodge Visdonk
Rozenvendreef 2
4707 PD Roosendaal
info@roosendaal.knnv.nl
www.knnv.nl/roosendaal

Foto boven: Website IVN.nl/roosendaal

❯ Website KNNV afdeling Roosendaal
❯ Website IVN afdeling Roosendaal