web analytics

Wandelen door de polders van Kruibeke in België (1 sept)

De KNNV/IVN afd.eling Roosendaal heeft voor zondagmorgen 1 september een wandeling onder leiding van een natuurgids op het programma staan door de polders van Kruibeke in België. De vertrektijd is 08.30 uur vanaf de parkeerplaats Visdonk Lodge aan de Rozenvendreef 2 in Roosendaal of ter plaatse om 09.30 uur op de parkeerplaats bij sporthal de Dulpop, Beekdam 1, 9150 Kruibeke.

Er zijn geen kosten aan verbonden en iedereen is welkom. Wie vanuit Roosendaal wil meerijden, wordt een bijdrage van 6,50 euro gevraagd.

Op een boogscheut van Antwerpen liggen langs de Schelde de polders van Kruibeke, het grootste overstromingsgebied van Vlaanderen en het spreidt zich uit over het grondgebied van Kruibeke, Bazel en Rupelmonde. Met zijn 600 hectare zorgt het ervoor dat Vlaanderen vijf keer veiliger is bij extreem noodweer.

De polders zijn zo ingericht dat er een gevarieerd landschap is ontstaan zoals de slikken en schorren, natte elzenbroekbossen en het weidevogelgebied. Bevers, otters, boommarters en vele interessante vogels waaronder de woudaap, kwak en zelfs een ralreige,r zijn hier gespot.

Gunter Troch neemt de wandelaars mee door het centrale deel van de polders, het gebied van Bazel, waar veel buitengewone flora en fauna te zien is. De tovhy duurt tot plm 12:00 uur.

❯ Website KNNV afdeling Roosendaal
❯ Website IVN afdeling Roosendaal

Foto boven: Website IVN Roosendaal