web analytics

Wandelen door de Ossendrechtse duinen (23 sept)

De KNNV/IVN afdeling Roosendaal gaat zondagmorgen 23 september een wandeling maken door de Ossendrechtse duinen. Iedereen mag mee wandelen. De wandeling is onder leiding van de boswachter. De duinen liggen in het grenspark De Zoom – Kalmthoutse Heide.

Om 08:30 wordt vanuit Roosendaal vertrokken vanaf de parkeerplaats Visdonk bij Visdonk Lodge aan de Rozenvendreef 2. Wie wil meerijden wordt een bijdrage van 2,00 voor het vervoer gevraagd. Wandelaars kunnen zich om 09:00 uur ook aansluiten op de parkeerplaats van Puts Meuleke, Putseweg 50 in Ossendrecht. De wandeling duurt tot 12.00 uur.

De Ossendrechtse Duinen liggen aan de flank van de Brabantse Wal. Het natuurgebied is afwisselend en er komen bossen, heide, stuifzand en vennen voor. Natuurmonumenten met de Vlaamse collega’s hebben er voor gezorgd dat het eens zo eentonige productiebos is omgevormd tot een natuurlijk bos.

Er werd een verbinding gerealiseerd met de heidevlakten en het zand kan weer ongehinderd stuiven. Boswachter Donald van Hoek is de gids bij deze wandeling. Hij weet als geen ander over het gebied te vertellen.

Vertrek Parkeerplaats Lodge Visdonk
Rozenvendreef 2
4707 PD Roosendaal

Foto boven: website IVN Roosendaal

❯ Website KNNV Roosendaal
❯ Website IVN Roosendaal