web analytics

Walking Football Day op Cruijffcourt krijgt wellicht vervolg

Walking football voor ouderen wordt ook in Roosendaal steeds populairder. Zo waren er vorig week op het Cruijffcourt aan de Wethouder Lanenstraat in Roosendaal verscheidene activiteiten in het kader van de Cruijff Foundation Open Dag Tour. Die waren georganiseerd door SSNB in samenwerking met het walking footballteam van DVO’60, Orthomedic, studenten van het CIOS en partnership Fontys Roosendaal.

Om half tien stonden meer dan 20 oldstar-spelers klaar voor een gezellige sportieve en innoverende walking football ochtend, met een toernooi en verschillende nevenactiviteiten.

Gezond ouder worden
Hierbij werd er onderling tegen elkaar gespeeld, stond er een smoothiefiets klaar om een eigen smoothie bij elkaar te fietsen, werd er samen voetgolf gespeeld en tot slot wonnen twee spelers tijdens het walking football parcours een maand lang gratis sporten bij Orthomedic.
Dat ondersteunt wekelijks de deelnemers door een fittest af te nemen, adviezen te geven over gezond ouder worden en de deelnemers te helpen wanneer ze beginnende klachten hebben.

Vervolg
‘Al met al was het een geslaagde ochtend, waarna er tijd was voor een gezonde lunch. De hele ochtend zijn natuurlijk de coronaregels in acht genomen, maar dat mocht gelukkig de pret niet drukken! Tijdens de lunch werd een vervolg dan ook niet uitgesloten’, zegt Jerome de Clercq van SSNB.