web analytics

Waalwijker loopt in ‘val’ van politie-lokfiets

Dank zij een lokfiets, heeft de politie vrijdagavond 3 november een 38–jarige man uit Waalwijk in de Paulus Potterstraat in Roosendaal aangehouden. Hij wordt verdacht van het stelen van een lokfiets van de politie.

Agenten hadden eerder in de Dokter Brabersstraat een goed vast gezette lokfiets geplaatst. Van deze straat is bekend dat er veel fietsen worden gestolen. Na het seintje dat de fiets in beweging kwasm, volgden agenten het spoor. In een tuin aan de Pieter Brueghelstraat stond de lokfiets samen met nog een andere fiets afgedekt tegen een gevel aan.

Kort daarop meldde de ‘eigenaar’ zich bij de agenten. Hij is voor verhoor en verder onderzoek meegenomen naar het politiecellencomplex in Breda. Omdat de tweede fiets mogelijk ook gestolen was, zijn beide voertuigen in beslag genomen.

Fietsendiefstal is de meest voorkomende vorm van criminaliteit in Nederland. Bij de aanpak van fietsendiefstal zet de politie lokfietsen in. Dit is een op het oog een gewone fiets, maar met een GPS-volgsysteem. Zodra deze fiets zich verplaatst, krijgt de politie een seintje. Agenten kunnen dan zien waar de lokfiets is. Met deze beproefde methode kunnen verdachten van diefstal of heling van fietsen worden gevonden en aangehouden.

De politie adviseert mensen van wie een fiets is gestolen, altijd aangifte te doen, met vermelding van de gegevens van de fiets. Hierbij zijn het framenummer en eventueel chipnummer van cruciaal belang.