web analytics

Vuurwerk: Politie gaat preventief fouilleren in Langdonk en Kalsdonk

‘De politie heeft toestemming om in de wijken Langdonk en Kalsdonk mensen preventief te fouilleren en vervoermiddelen en bagage te onderzoeken. De politie kan daarbij vanaf vanavond 18.00 uur iedereen op de openbare weg in deze wijken controleren. De politie voert deze controles met de grootste zorgvuldigheid uit’. Dat maakt de gemeente Roosendaal bekend.

De afgelopen twee dagen was relatief gezien rustig in Roosendaal. Zeker afgezet tegen de situatie in de dagen daarvoor. Met het weekend in het vooruitzicht hebben de burgemeester en officier van justitiebesloten om preventief fouilleren toe te staan. Het preventief fouilleren gebeurt ‘zonder aanzien des persoons’. ‘Er hoeft dus geen verdenking te zijn van een strafbaar feit. De controles worden zorgvuldig uitgevoerd, waarbij corona-beschermingsmiddelen worden gebruikt’, aldus een persbericht van de gemeente.

‘De controles richten zich met name op de wijken Langdonk en Kalsdonk omdat daar in het begin van deze week de meest incidenten plaatsvonden met zwaar (illegaal) vuurwerk. Als er situaties ontstaan waardoor het preventief fouilleren ook in andere wijken noodzakelijk blijkt, dan zullen de burgemeester en officier van justitie per direct daartoe besluiten’.

‘Preventief fouilleren is een ingrijpend besluit en zal alleen plaatsvinden zolang dat nodig is. De officier van justitie, politie en de burgemeester kunnen zich goed voorstellen dat niet iedereen het even prettig vindt om gefouilleerd te worden. Wij vragen echter toch uw begrip en vriendelijke medewerking. Als u meewerkt aan preventief fouilleren, werkt u mee aan een veiliger en rustiger Roosendaal. En dat is iets waar we ons allemaal sterk voor willen maken’, aldus het persbericht.

6100 brieven aan ouders
Verder hebben alle Roosendaalse ouders met kinderen in de leeftijd categorie van 12 t/m 23 jaar een brief ontvangen van burgemeester Han van Midden. Het gaat hierbij om circa 6100 brieven.
In deze brief vraagt hij ouders om met hun kind(eren) in gesprek te gaan over vuurwerk. Puur vanuit preventie oogpunt.

Deze week verstuurde onze burgemeester aan alle inwoners met kinderen in de leeftijdscategorie 12 – 23 een brief. In…

Geplaatst door Gemeente Roosendaal op Vrijdag 27 november 2020