web analytics

Vuurwerk: Noodverordening Roosendaalse wijken ingetrokken

De noodverordening voor vijf Roosendaalse wijken is vandaag (1 december 2020) ingetrokken. Deze noodverordening was ingesteld in de wijken Kalsdonk, Kortendijk, Kroeven, Langdonk en Westrand om op te treden tegen ernstig vuurwerkoverlast en wanordelijkheden. ‘De afgelopen dagen is het relatief rustiger geworden in Roosendaal, waardoor er niet langer sprake is van wanordelijkheden en ernstige orde verstoringen. Het is dan wettelijk verplicht om de noodmaatregelen op te heffen’, aldus de gemeente.

Politie blijft alert
‘De politie en andere partners in de wijken blijven zeker de komende tijd alert en zichtbaar aanwezig. Agenten blijven onaangekondigde controles in de wijken uitvoeren en ook het ingestelde cameratoezicht blijft in stand’, voegt de gemeente daar aan toe.

Het intrekken van de noodverordening betekent o.a. dat het toegangsverbod voor mensen die niets te zoeken hadden in de wijk, komt te vervallen. Evenals het verbod op het dragen van gezichtsbedekking. De politie gaat niet langer preventief fouilleren (zonder aanziens des persoon).

Fouilleren
‘De politie kan nog steeds fouilleren als er sprake is van een verdenking op het bezit van vuurwerk. Het bezit van zwaar illegaal vuurwerk was al verboden en dat blijft ook zo. Ook kunnen agenten mensen die de openbare orde dreigen te verstoren nog steeds wegsturen’, zegt de gemeente.

Direct in te stellen
Burgemeester Han van Midden, de Officier van Justitie en de teamchef van de politie blijven de actuele situatie uiteraard nauwgezet volgen. Mocht er een aanleiding zijn of nieuwe problemen te voorzien zijn, dan kunnen de noodmaatregelen per direct opnieuw worden ingesteld.

Melden
‘Het blijft belangrijk om verdachte situaties en eventuele overlast te blijven melden bij de politie. De politie is bereikbaar via 0900-8844 en voor spoedgevallen via het alarmnummer 112. Het is ook mogelijk om anoniem informatie door te geven via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of via de website https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/