web analytics

Vuurwerk: Aanhoudingen in wederom onrustig Langdonk

UPDATE – Ondanks het samenscholingsverbod van burgemeester Han van Midden beleefde Roosendaal dinsdag 24 november weer een avond met veel (zwaar en illegaal) vuurwerk, dat in zowat de hele stad was te horen. Ook werden weer brandjes gesticht. De politie was met enkele tientallen agenten aanwezig in de wijk Langdonk. Er werden vijf mensen gearresteerd. Aan de Elisadonk werd een zak met zwaar illegaal vuurwerk in beslag genomen.

Er verzamelden zich volgens de politie enkele kleine en grote groepen. ‘De grootste groep bestond uit veertig jongens en mannen. De leeftijden varieerden van 14 tot 30 jaar. Het viel de agenten op dat veel aanwezigen niét uit de wijk Langdonk kwamen’, aldus de politie.

Gedurende de avond werd regelmatig zwaar illegaal vuurwerk afgestoken. Ook werden molotovcocktails op straat gegooid, waardoor flinke vlammen ontstonden. Bij een flat werden vernielingen gepleegd. Ook werden in Langdonk enkele brandjes in kliko’s gesticht. Enkele keren werden stenen naar politieauto’s gegooid. Er raakte niemand gewond.

Vijf arrestaties

Rond 20.20 uur werd op ’t Zand een jongeman (18) uit Breda gearresteerd. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en kreeg een proces-verbaal voor het verstoren van de openbare orde. Rond 23.30 uur werden aan Saskiadonk drie mannen (20, 21 en 22) uit Roosendaal gearresteerd voor het verstoren van de openbare orde. Ook zij kregen op het politiebureau een proces-verbaal uitgereikt. Aan de Elisadonk werd woensdagmorgen rond 06.30 uur een bewoner in een woning aangehouden. De man werd voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. In de woning werd een zak met zwaar illegaal vuurwerk in beslag genomen.

Strafblad

‘Politie en gemeente begrijpen heel goed dat deze tijd voor de jeugd ingewikkeld is, gezien de huidige coronamaatregelen, maar hoopt heel stellig dat de jongeren verstandig zijn en vanaf nu niét meer naar Langdonk komen. Ouders worden opgeroepen om in gesprek te gaan met hun kind(eren). Jongeren wordt erop gewezen dat ze hun toekomst verknallen op het moment dat ze door de politie gearresteerd worden, omdat ze dan een strafblad krijgen’, aldus de politie.

❯ Vuurwerkverkoper: ‘Stop met illegaal vuurwerk afsteken’
❯ Vuurwerk: Vanavond samenscholingsverbod voor hele gemeente Roosendaal
❯ Verslag BN DeStem dinsdagavond
❯ Verslag Omroep Brabant dinsdagavond

De brandweer werd bij het blussen bekogeld met molotovcocktails. De ME schoot daarop te hulp. Vijf mensen zijn opgepakt.

Geplaatst door De Telegraaf op Dinsdag 24 november 2020

Het was gisteravond ondanks het samenscholingsverbod voor de tweede avond op rij onrustig in Roosendaal. Opnieuw werden brandjes gesticht en mortieren afgevuurd.

Geplaatst door Omroep Brabant op Dinsdag 24 november 2020