web analytics

Vuurwapen, sabel en amfetamine in auto op de Hoogstraat

Op de Hoogstraat in Roosendaal heeft de politie woensdag 11 juli rond 17.50 uur twee mannen aangehouden. In hun auto werd amfetamine en een doorgeladen vuurwapen gevonden. Allebei de mannen konden zich niet legitimeren.


De verdachten werden ter controle aan de kant gezet. Ze reden namelijk in een huurauto van een bedrijf dat bij de politie bekend staat als een bedrijf dat de auto vaak verhuurt voor criminele activiteiten. Allebei de mannen konden zich niet legitimeren. Daarop werd besloten ze te fouilleren om hun identiteit vast te stellen.

De 29-jarige Bergse bijrijder bleek amfetamine op zak te hebben. Daarop werd besloten om de auto verder te doorzoeken. In de auto werd een doorgeladen vuurwapen gevonden. Hierop is ook de 24-jarige Bergse bestuurder opgepakt voor verboden wapenbezit. De auto is in beslag genomen en op het politiebureau uitgebreid doorzocht. Er bleek ook nog een sabel in het voertuig te liggen. Deze is in beslag genomen.

Naar aanleiding van de vondst van het vuurwapen zijn er in de avond nog twee woningen in Bergen op Zoom doorzocht. Daar is niets meer aangetroffen. De twee verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.