web analytics

‘Vuurfeest’ met eten en Spoken Word in openluchttheater Nispen (18 nov)

Voor zaterdag 18 november heeft het Openluchttheater Nispen een ‘Vuurfeest’ op het programma staan. Na een gezamenlijk hapje eten om 17:00 uur wordt het woord – letterlijk – aan vier kunstenaars gegeven. Soms begeleid met muziek, maar niet altijd. Kaarten kosten drie euro.

Bij minder goed weer wordt er een overkapping geregeld, bij heel slecht weer gaat de avond door in de kerk. Dat wordt dan tijdig op de website en de Facebookpagina van het openluchttheater gemeld.
‘Het wordt Een Vuurfeest Vol Verlangen Naar Licht, Warmte & Gezelschap…..’, aldus de organisatie.

Voor het ‘Spoken Word’ zorgen:
Mickey Wo (1986, Eindhoven)
zal aftrappen; Hij is een spoken word- artiest die het beste van rap, poëzie en performance combineert. Het podium is zijn canvas. Zijn optredens zijn portretten, geschilderd met taal, ritme en lichaam. Mickey maakte deel uit van een grote theatertour met Afrovibes, toerde door België en Nederland met de Poëziebus en treedt regelmatig op in stadsschouwburgen, musea en op spoken word-podia.

Ismène Elbers
komt daarna aan de beurgt. Begeleid door Tom Punt op gitaar, laat ze haar haar Boom van Verlangen in Nispen groeien en bloeien. Ismène, oprichtster van Issy Productions, is geen onbekende in de
theaterwereld: zewerd als Nederlandse geboren in Turnhout, en is via onder andere Essen, de Phillipijnen, Spanje, Oost-Brabant, Antwerpen en Steenbergen nu alweer jaren in Roosendaal neergestreken.

‘Boom van Verlangen’ is een voorstelling waarin Ismène haar publiek meeneemt naar hun persoonlijke stille of uitgesproken verlangens. Iedereen, jong, oud, rijk of arm, heeft wel iets of iemand waarover men droomt wenst of verlangt en deze verlangens zal Ismène tijdens de voorstelling bezingen en naar eigen gevoel en ingeving bespreken middels korte verhaaltjes en/of middels poëzie.

Joost Hoekaf
(Joost Hoeck, 1996, geboren en getogen in Essen) is hiphop artiest, (slam) poëet en professioneel performer. Hij stond reeds op podia van alle soorten en maten in zowel België als Nederland en trad op van café tot Bourlaschouwburg. Hij predikt, verzoent en probeert positieve verandering in gang te zetten via zijn werk: Voor de liefde voor de kunst, niet het applaus.

Tegenwoordig woonachtig in Rotterdam, studerend in Antwerpen, komt hij graag naar Nispen om het Spoken Word zijn verdiende aandacht te geven. Het sneldichten, dat een kunst in improviseren is, zal ook aan bod komen; hoedat eruit gaat zien is vooralsnog niet te plannen: Dat gaat 18 november ontstaan.

❯ Website openlucht theater Nispen

vuurfeest 2.jpg

Links: Joost Hoekaf, rechts: Mickey Wo